Vier ‘ladies’ zingen tijdens vierde lunchconcert

21 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Herkenning

GORINCHEM - De Stichting Vrienden van de Grote Kerk houdt ook dit jaar weer een reeks van negen lunchconcerten op de woensdagen in de maanden juli en augustus. De lunchconcerten zijn van 12.15 uur tot 13.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Om het doel van de stichting, het behoud en onderhoud van de de Grote kerk te bereiken, wordt er wel een collecte gehouden bij de uitgang. De stichting maakt het tevens mogelijk de Grote Kerk en de exposities te bekijken op woensdag en zaterdag van 11.00 uur tot 16.30 uur.

Het vierde lunchconcert wordt gegeven door het dameskwartet ‘Four times a lady’. Het belooft een concert met veel herkenning te worden, met nummers van onder andere Irving Berlin, Paul McCartney, John Lennon, Rodgers en Hammerstein

Bewitched

Ruim tien jaar geleden is het damesbarbershopkwartet ontstaan uit het Gorinchemse barbershopkoor Bewitched; een viertal enthousiaste dames die met veel plezier samen muziek maken.

,,Voor zingen is niet veel nodig: een huiskamer, een lekker kopje koffie en natuurlijk de muziekpartijen. Samen zingen is niet alleen heel erg leuk, maar ook zeer gezellig”, aldus de dames van het Gorcumse barbershopkwartet.

Septime-akkoorden

Barbershop is gemakkelijk te herkennen doordat de melodiepartij niet in de hoogste partij te vinden is, maar in de tweede partij. Er is namelijk een begeleidende partij die boven de melodiepartij uitzingt; dit is de tenor. Dan is er de melodiepartij die gezongen wordt door de lead.

De baritone heeft een begeleidende partij die om de melodiepartij heen zingt; dat wil zeggen, dan weer hoger, dan weer lager. Tenslotte is er een bass die zingt uiteraard de laagste partij. Ook heel herkenbaar bij Barbershop zijn de septime-akkoorden die regelmatig te horen zijn.

Naast de liederen die ten gehore gebracht worden, heeft ‘Four times a lady’ ook een uitgebreid kerstrepertoire en verzorgen zij enkele malen per jaar een optreden.

Four times al lady bestaat uit de volgende ‘ladies’: Tenor: Jolande Groot; Lead: Emmie Vos; Baritone: Coby Rietveld; Bass: Ellen Schoondermark.

advertentie
advertentie