Bakker Bas viert derde lustrum met klanten

11 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

,,Brood uit de oven of afbakoven in de supermarkt ruikt en is altijd lekker. De kunst van het brood bakken is echter of het na één dag nog lekker is en niet als ‘transportmiddel’ voor het beleg gebruikt wordt.” Aan het woord is Bas Hendrikx, beter bekend als Bakker Bas. Dit jaar bestaat zijn bedrijf vijftien jaar en dat wil hij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ook is dit derde lustrum een mooie gelegenheid om eens terug te kijken op zijn carrière: ,,Die heeft altijd in het teken van het bakkersvak gestaan. Na mijn opleiding aan de bakkersvakschool in Breda en de militaire dienst ben ik het bakkersvak ingegaan. Na elf jaar in loondienst vond ik het tijd worden als zelfstandig bakker verder te gaan. Precies zeven weken na mijn huwelijk met Marjolein nam ik de bakkerij over van Van der Heijden in de Willem van Arkellaan. Daar stond ik dan als kersverse ondernemer. Het bakkersvak had ik in mijn vingers, maar ineens was ik werkgever geworden. Dat was best even wennen. Daar bestaat geen cursus voor. Het was echt buffelen voor ons en nu ook nog trouwens. Het is en blijft ‘topsport’, het bakkersvak.”

GORINCHEM - Het bakkersvak is volgens eigenaar Bas Hendrikx van Bakker Bas ‘topsport’. Ieder dag buffelen en gaan voor het beste resultaat. Hendrikx draait al vijftien jaar mee op dit topniveau. De bakker viert deze mijlpaal met zijn klanten. Diverse acties staan de komende weken gepland: van een gratis verrassing tot vijftig procent korting.

Door Gerard Droog

Na bijna vier jaar verhuisde de winkel en bakkerij naar de Koningin Wilhelminalaan. Bakker Bas kon nu beschikken over een bakkerij van 185 m2: ,,Dat was toen een hele vooruitgang, maar nu alweer te klein. Dit jaar gaan wij de bakkerij dan ook verbouwen. Er komt nieuwe apparatuur in, zodat we efficiënter kunnen werken en de kwaliteit nog verder kunnen optimaliseren.” Met die kwaliteit zit het aan de Wilhelminalaan wel goed. Uit landelijke onderzoeken komt Bakker Bas altijd ruim boven de gemiddelde score uit. Ook zijn (ex-)leerlingen vallen tijdens bakkerij wedstrijden regelmatig in de prijzen. ,,Daar ben ik dan echt trots op. Ik heb ze dan toch mooi iets meegegeven tijdens hun stageperiode.”

Na de verbouwing van de bakkerij gaat Bas Hendrikx volgend jaar zijn twee jaar geleden overgenomen patisseriezaak in het Piazza Center restylen en aantrekkelijker maken. Genoeg ambitieuze plannen dus, maar eerst wil hij samen met de klanten zijn derde lustrum als zelfstandig bakker vieren. Zo zijn de gehele zomerperiode vaste aanbiedingen op vaste dagen en ligt de komende drie weken één dag per week een verrassing klaar. Op welke dagen dat zal zijn, wil hij niet verklappen. Dinsdag 18 augustus worden in Gorinchem huis-aan-huis plastic tassen verspreid. Bij inlevering van die tas ontvangt de klant producten voor de helft van de prijs. Waar normaal 20 euro voor afgerekend moet worden, wordt dan maar 10 euro in rekening gebracht.

uVoor meer info: Bakker Bas; Koningin Wilhelminalaan 75; 4205 ES Gorinchem; 0183-623581; www.bakkerbas.nl.

advertentie
advertentie