Archief zoekt materiaal over Gorcumse muziek

11 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Mensen die toevallig in een Gorcumse band spelen of geïnteresseerd zijn in de Gorcumse popmuziek, moeten vooral verder lezen. In het weekend van 28 en 29 november staat namelijk de Gorcumse Popmuziek centraal. In dat weekend kunnen belangstellenden tijdens een georganiseerd festival genieten van een selectie van Gorcumse bands die de laatste vijftig jaar hun sporen hebben verdiend. Daarnaast is vanaf dat weekend in het Gorcums Museum een tentoonstelling over ‘vijftig jaar Gorcumse popmuziek’ te zien. Tenslotte verschijnt ook nog een boek en cd over dit onderwerp.

Dit muzikale project wordt georganiseerd in het kader van ‘Feesten, Uitgaan en Vertier’, hét jubileumthema van de in 2009 honderdjarige Historische Vereniging Oud-Gorcum. Dit alles komt tot stand door samenwerking met het Regionale Archief Gorinchem, het Gorcums Museum én enthousiaste mensen uit de Gorcumse popscene.

,,Echter om voor de tentoonstelling, het boek én de cd over interessant en uniek materiaal te kunnen beschikken, hebben we hulp nodig. We zoeken Gorcums materiaal en informatie die te maken hebben met de verschillende periodes en muziekstromingen die we sinds eind jaren vijftig voorbij zagen komen”, aldus Allow Frings van het Regionaal Archief Gorinchem. Iedereen die foto’s, films, geluidsopnames, kleding, instrumenten, anekdotes of andersoortig interessant materiaal en bereid is dit voor dit project in bruikleen te geven, kunnen contact opnemen met het Regionaal Archief Gorinchem, Stadhuisplein 1. Telefonisch bereikbaar via 0183-659440 of per mail: regionaalarchief@gorinchem.nl. Eventuele schriftelijke reacties kunnen gestuurd worden naar Regionaal Archief Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem.

advertentie
advertentie