Sterk optreden Goba; Landstede slachtoffer (62-95)

26 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Mede Final Four deelnemer van het afgelopen seizoen Landstede, kwam er tegen een weer als team spelend Goba niet aan te pas. Met 30 punten verschil en 4 spelers in dubbele cijfers liet Goba afgelopen zondag zien waartoe het in staat is.

Tot de 7e minuut van het 1e kwart ging de wedstrijd nog gelijk op, ondanks de mooie scores van Valiente de Bruin, Gino Ragueb en Vangelis Zafiriadis. Het slotakkoord was voor Jerome de Vries, met 2 driepunters het gaatje sloeg(17-22). Tegen de matig uitgevoerde zone van Landstede volgden in het 2e kwart direct 3 driepunters op rij van De Vries, waardoor Landstede al snel achter de feiten aan moest. Goba zette veel druk op Landstede, waardoor Landstede regelmatig in een ‘ alles of niets’ situatie terecht kwam; het werd voor de jonge Zwollenaren niets. 4 minuten lang wist Landstede niet te scoren, terwijl naast De Vries zich ook de andere Goba spelers fraaie scores lieten aantekenen: ruststand 31-50. In het 3e kwart voerde Goba de druk op . Twee minuten lang gingen de scores over en weer, maar daarna schoten Ardan Cusell, Gino Ragueb en Richard Hageman het kleine beetje hoop aan Landstede zijde aan flarden. (50-70).

Het 4e kwart was het de beurt aan Vangelis Zafiriadis, die tot dan toe weer een ijzersterk stukje verdedigen had laten zien. Met drie fraaie scores op rij werd hij samen met De Vries topscorer bij Goba. Met een goed optreden van de nieuwkomers Martijn Hageman en Onno Hutten kan Goba terug kijken op een goede pot teambasketball.

Topscores Goba: De Vries (21), Zafiriadis (18), Richard Hageman (15), Valiente de Bruin (12).