Sport en kunst hand in hand

27 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

WOUDRICHEM - In de gemeente Woudrichem gaat zaterdag 14 november iets bijzonders gebeuren. Op deze dag openen verschillende sportverenigingen en culturele instellingen hun deuren voor de jeugd uit de gemeente Woudrichem. Iedereen tussen de 4 en 17 jaar kan op deze dag meedoen aan verschillende workshops. Kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud doen deze dag mee aan twee workshops, bijvoorbeeld gym. Deze kinderen worden per auto vervoerd en sluiten in Woudrichem af met eerst een pannenkoekfeestje in De Veste en daarna van 13.30 uur tot 14.45 uur genieten van een waanzinnig poppenspel van Ben Fust in ‘t Rondeel.

Kinderen die niet meedoen met Sport-Art, maar wel erg nieuwsgierig zijn naar het poppentheater kunnen hiervoor losse kaartjes kopen. Deze kosten € 4,- per stuk en kunnen tot donderdag 12 november bij De Veste worden gekocht of op zaterdag 14 november aan de kassa bij ’t Rondeel, zolang de voorraad strekt. ,,Als je tussen de 8 en 17 jaar bent volg je drie workshops. Bijvoorbeeld Airbrush, fotografie, badminton, schaken, gym of scouting. De oudere kinderen en jongeren worden vervoerd met bussen en sluiten in ’t Verlaat in Almkerk af met een heerlijk frietje en een spetterende workshop rap- of street beats. Vervolgens geven jullie een daverende presentatie van deze leuke workshops", aldus een woordvoertser van het cultureel werk in Woudrichem.

Het evenement begint ’s morgens om 09.00 uur bij ’t Rondeel en de jongsten sluiten daar na het poppentheater af, terwijl de oudsten om 18.30 uur afsluiten in ’t Verlaat in Almkerk. Deelname aan deze dag kost slechts € 5,-, alle kinderen krijgen hiervoor een geweldige dag met leuke workshops en activiteiten, een pannenkoek of frietje en leuke gadgets. Om deze dag mogelijk te maken zijn we nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die bijvoorbeeld pannenkoeken willen bakken, willen rijden, groepjes willen begeleiden etc. Opgeven voor deelname of het bieden van hulp kan via 0183-301710 of scholten@deveste.nl.

advertentie
advertentie