Bloemrijke aanwinst voor de binnenstad

27 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – In een karakteristiek pand aan de Kruisstraat 6 is sinds 9 oktober een nieuwe bloemenzaak gevestigd met de passende naam ’t Hof van Gorkum. We gaan even langs en treffen in de winkel naast een fraai assortiment snijbloemen een grote witte kast boordevol woonaccessoires aan. Voor eigenares Gonny van Veen betekent de opening een verdubbeling van de activiteiten want in maart 2001 opende zij haar eerste zaak: ’t Hof van Hoornaar.

Door Ria Scholten

Het is een prachtige herfstmiddag en dat lokt veel mensen naar de binnenstad. Menigeen stapt even binnen om een kijkje te nemen en de reacties zijn zonder uitzondering positief. Na een fikse verbouwing oogt het winkelpand vooral vrolijk en fris. Het licht valt door de hoge ramen naar binnen en weerkaatst tegen de witte winkelbetimmering. Doordat het middendeel helemaal vrij is gehouden en er geen gebruik is gemaakt van de traditionele tafels toont de winkel ruim. Een échte blikvanger is de enorme spiegel boven de werkbank achter in de zaak die eveneens voor veel ruimtewerking zorgt. ,,Het is mijn trots, evenals het grote witte kast die helemaal naar eigen ontwerp gemaakt is”, vertelt Gonny.

De kast biedt plaats aan een leuke en eigentijdse collectie potten, vazen en cadeauartikelen. Verschillende groene plantjes maken het plaatje compleet. De woondecoraties in wit, grijs, zwart en een vleugje paars sluiten naadloos aan bij de interieurtrends van deze winter. Accessoires in zilverkleur maken het allemaal wat levendiger en zijn dan ook rijk vertegenwoordigd. Langs de andere wand vindt de klant op ooghoogte een kleurig assortiment snijbloemen met veel geel, oranje en bruin, maar ook wit, roze en paars. We proberen altijd om alle kleuren op voorraad te hebben”, aldus de bloemist. ,,Uiteraard wordt het aanbod aangepast aan het seizoen. In deze tijd van het jaar zijn de grootbloemige chrysanten erg geliefd en in de boeketten worden veel herfstbladeren verwerkt.”

,,Waarom heb je gekozen voor een winkel in de binnenstad?“ De winkel in Hoornaar heeft veel bedrijven uit Gorinchem en omliggende gemeenten als klant en via deze winkel kunnen we hen net iets gemakkelijker van dienst zijn. We zijn gespecialiseerd in boeketten en bloemstukken die helemaal naar eigen keuze kunnen worden samengesteld. Bestellingen worden tweemaal per dag bezorgd in Gorinchem en omstreken. Voor bedrijven kunnen we ook de interieurbeplanting verzorgen. Ik wil wel even benadrukken dat ook particulieren bij ons van harte welkom zijn en uiteraard leveren we ook bruids- en rouwwerk.”

Bestellingen kunnen op verschillende manieren worden geplaatst. Op de website www.hofvanhoornaar.nl kan een bestelformulier worden ingevuld. Bestellen is ook mogelijk via de mail: info@sfeerbloemisten.nl en uiteraard telefonisch: 0183-620315.

advertentie
advertentie