Nieuwe tentoonstelling Kruitmagazijnen

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Gerard Höweler exposeert vanaf 14 november in de Kruitmagazijnen. Zijn werk bestaat uit beelden en heeft als titel 'Ruimten in de steen'. Höweler werkt graag met contrasten: ruw-gepolijst, binnen-buiten, licht-donker. Tijdens de expositie is de kunstenaar live aan het werk te zien. In de Kruitmagazijnen maakt hij onder andere een beeld voor de Brede School Gildeplein. Balletstudio Marina Bykova is aanwezig bij de officiële opening van deze tentoonstelling.

Het beeld voor de Brede school wordt van graniet gemaakt. Dit grafiek moet uit China komen. Daarom is het nog onduidelijk wanneer hij aan dat beeld begint. Ondertussen zal hij werken aan beelden voor zichzelf. De bedoeling is dat hij in gesprek gaat met de voorbijgangers. Ook de leerlingen van de Mariëngaarde en de Poorter, die de Brede School Gildeplein gaan bevolken, zijn uitgenodigd regelmatig de vorderingen van het beeld te komen bekijken.

Geboren in 1940 volgden Gerard zijn opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam waar hij later ook les heeft gegeven. Hij woont en werkt in Amsterdam. Over heel de wereld zijn zijn beelden te vinden. Van Japan tot Amerika en van Ierland tot Italië.

De expositie is van 14 november t/m 31 januari en is open van donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

advertentie
advertentie