(zie film van Dries de Swart)

31 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Chacatah, chacatah, chacachaca chacatha

GORINCHEM – Het dak vloog vrijdagavond bijna van schouwburg De Nieuwe Doelen. Zo grandioos was het concert van de Marinierskapel van de Koninklijke Marine uit Rotterdam ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van de ook al Koninklijke Harmonie De Bazuin.

De Bazuin is een begrip in Gorinchem. De jubileumavond trok een volle zaal. En dit was de avond voor een bijzondere onderscheiding van scheidend voorzitter Theo Bos. Loco-burgemeester Harmen Akkerman roemde Theo’s ,,tomeloze inzet in zijn vrije tijd.” En noemde achtereenvolgens de jaarlijkse kerstconcerten, de Proms concerten en de verhuizing naar het mooie nieuwe gebouw De Harmonie op de Dalemwal. Samen met de nieuwe voorzitter Alexander Willemsen reikte Akkerman vervolgens de papieren uit behorend bij het ere-voorzitterschap van De Bazuin.

Theo Bos is nu de jongste ere-voorzitter ooit bij deze muziekvereniging. Hij bleek niet helemaal verrast. In zijn dankwoord noemde hij tevens de andere vrijwilligers, die de vele activiteiten mogelijk maken en dankte hij zijn ‘thuisfront’ voor de steun. Voor de Marinierskapel had hij één verzoeknummer: Im Rosengarten, gezongen door het komische duo van het orkest Jos Jansen en Arjan van der Dussen. Het lied was maar kort, maar de luid meezingende zaal stond op z’n kop.

De kapel liet deze avond horen van alle muzikale markten thuis te zijn. Na een krachtige klassieke ouverture, enkele mooie romantische stukken en een eigentijds modern stuk dat zijn oorspring bij de Aboriginals had, Chacatah, voor de pauze, toverde de kapel zich na de pauze om tot een reusachtige Big Band. De solisten speelden de sterren van de hemel. Van jazz tot populair, de kapel maakte er een echt feest van.

advertentie
advertentie