Sleeuwijk drukt Woudrichem verder in de problemen: 2-0

31 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLEEUWIJK - Zaterdagmiddag stond dé derby van het land van Heusden en Altena tussen Sleeuwijk en Woudrichem op het programma. Een jubileumtreffen tussen beide kemphanen. Op de kop af zestig jaar geleden stonden beide teams voor het eerst tegenover elkaar. Dat eerste duel werd met 0-2 gewonnen door de Woercumers. Die slagkracht komen de vissenkoppen in de huidige jaargang tekort. Met een schamele productie van vier uit zeven ging Woudrichem op bezoek bij nummer drie Sleeuwijk. De Roefbewoners komen langzaam op stoom en klimmen bijna geniepig naar de top in 3D. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond de productie van de Woercumers nog steeds op vier en klom de thuisploeg naar de tweede plek: 2-0.

Een heuse jubileumuitgave zaterdag van de Brabantse derby tussen Sleeuwijk en Woudrichem. Voor het eerst namen beide buren het in competitieverband tegen elkaar op in het seizoen 1949-1950, op de kop af zestig jaar geleden. De Woercumers wonnen toen met 0-2 in Sleeuwijk door onder andere een doelpunt van C. Ruisch. In totaal troffen beide kemphanen elkaar 38 maal. De vissenkoppen wisten zestienmaal winst te boeken, de Sleeuwijkers elf keer en elfmaal werden de punten gedeeld. De Sleeuwijkers wisten in de onderlinge ontmoetingen 49 maal het net te vinden en Woudrichem schoot 63 keer raak. Juist de doeltreffendheid van weleer ontbreekt dit seizoen bij beide teams. De ploeg van Sleeuwijk-trainer Dries Bos kon de eerste wedstrijden van deze lopende voetbaljaargang het net moeilijk vinden. Inmiddels heeft hij het lek boven met als resultaat een derde plek. Datzelfde lek moet Woercum-coach Cees van Bavel nog zien te vinden. Qua voetbal zit het wel snor, maar met een productie van vier uit zeven daal je onherroepelijk af naar de kelder. Van Bavel daarover: ”Door het uitblijven van goals blijven we tobben. Ook deze wedstrijd weer. Verzilveren wij voor de rust 25 procent van onze kansen dan sta je zomaar met 0-2 voor. Hoe dan ook: we moeten het met deze groep doen. Hopelijk dat we dat kleine beetje geluk dat we nu niet hebben de komende wedstrijden wel afdwingen."

Voorafgaand aan het treffen op een goed gevuld sportpark De Roef moesten door de terreinknecht nog wat noodzakelijke reparaties worden uitgevoerd. In de nacht van vrijdag op zaterdag hadden Woudrichem-supporters de middenstip gestolen en de beide doelen groen/wit geschilderd. Na dertig minuten werd de middenstip door hen weer ‘formeel’ overgedragen aan de Sleeuwijk-aanhang. Beide teams misten een aantal spelers. Bij de bezoekers was de langdurig geschorte Pascal Rooster niet van de partij. Door een zware overtreding op Bart Muilenburg tijdens het treffen tegen Vuren mag hij zich van de KNVB tot april 2010 niet meer op een voetbalveld laten zien. Met die schorsing kan men in Woercum wel leven, maar de verbanning van alle voetbalvelden is in het verkeerde keelgat geschoten. Vorige week is dan ook formeel beroep aangetekend bij de voetbalbond. Ondanks de vele afwezigen legden beide teams in het eerste bedrijf een leuke pot voetbal op het veld. Van enig krachtverschil was weinig sprake. Over en weer ontstonden kansen zodat al snel duidelijk werd dat de derby niet in een brilstand zou eindigen. De beste mogelijkheden waren voor rust voor de bezoekers. De Roefbewoners werden in felheid afgetroefd en kwamen niet verder dan een aantal schoten uit de tweede lijn. Toch waren het de elf uit Sleeuwijk die na twintig minuten door een fraaie treffer van Wilco van Rossum op voorsprong kwamen. Na de thee was goed te merken dat Dries Bos had ingegrepen: ”We speelden te ver uit elkaar. Ik heb de spelers gezegd compacter te spelen.” Dat was niet aan dovemansoren besteed. De hardwerkende gasten konden geen voortzetting meer geven aan hun prima eerste helft. Voetballend was Sleeuwijk in het tweede bedrijf de bovenliggende ploeg. Na een snelle aanval gooide Bart Verhoeven met een fraaie schuiver de wedstrijd in het slot. Door deze overwinning stijgen de Sleeuwijkers naar de tweede plaats en blijft Woudrichem met nog steeds een kwartet aan doelpunten éénnalaatste.

advertentie
advertentie