Benauwde zege GKV bij SDO

22 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - GKV heeft een verdiende maar nipte overwinning bij SDO behaald, in de als altijd volle en sfeerrijke sporthal Schulenburg in Kamerik. Na een gelijkopgaande eerste helft waar de ploegen elkaar weinig toegaven, kwam GKV pal voor rust dankzij Tamara van de Bosch en een koele Arjan de Hoog met twee punten voor (8-10). Direct na rust werd het 8-12 dankzij Willem en Eliza Roest maar omdat GKV daarna veel meer kansen nodig had om te scoren dan in de eerste helft, ging deze voorsprong verloren bij 13 -13. GKV bleef er collectief keihard voor knokken en kwam dankzij doelpunten van Saskia de Waard en Tamara van de Bosch met 14-16 voor maar liet ook deze voorsprong glippen. Bij 15-16 kwam Rudolph Dekker in de ploeg voor Eliza Roest.

SDO maakte gelijk en het publiek liet zich volop gelden. Rachid Maachi pakte vier minuten voor tijd zijn kans en werd matchwinnaar door van afstand 16–17 erin te prikken. SDO miste nog een vrije doorloopbal, in de slotminuten, waardoor de stand onveranderd bleef. Zaterdag in de Hoefslag aanvang 17.00 uur de streekderby tegen Vriendenschaar. Voor het eerst sinds vijf jaar treffen de ploegen elkaar weer in de zaal. Vriendenschaar wordt getipt als titelfavoriet.