Dacom Foranto pakt volle winst

22 november 2009 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - 'De volle punten', daar waren de volleybalsters van Dacom Foranto op uit na de teleurstellende wedstrijd van vorige week. Gepidea uit Tilburg was het slachtoffer van het op eerherstel beluste team en kon tegen zoveel gedrevenheid niet op: 4-0.

In de eerste set begon coach Marcel Kamminga met Eline van Drunen, Paula van Drunen, Wendy van Wijk, Ilona Nieuwkoop, Sharon van Oord en Ariette Visser in de basis. Foranto ging meteen voortvarend van start. Er werd goed verdedigd en ook met de service wisten de dames goed druk te zetten. Bij een stand van 16-9 in het voordeel van de Werkendamse ploeg, moest de coach van Gepidea een time-out nemen. Dit leek even te werken, want bij een stand van 17-13 in het voordeel van Foranto, moesten ook zij een time-out nemen. De dames uit Werkendam wisten gewoon niet genoeg druk te zetten in de aanval en daar werd nog eens extra op geattendeerd. Dit bleek te helpen. Er kwam weer wat meer ‘durf’ in het spel en de set werd nog redelijk gemakkelijk met 25-19 naar Werkendamse kant getrokken.

In de tweede set bleef de opstelling ongewijzigd. Weer nam Dacom Foranto het initiatief. Er werd tempo in het spel gehouden en de druk werd weer goed opgevoerd op de dames uit Tilburg. Helaas werd het spel bij de dames van de thuisploeg te rommelig. Er kwam wat meer onrust in te team, waardoor de aanval wederom niet goed opgebouwd kon worden. Bij een stand van 18-14 in het voordeel van Werkendam werd toch door de coach een time-out aangevraagd. De rust moest terugkomen. De dames van Gepidea hadden dat namelijk wel gevonden en begonnen iets meer druk te brengen met de aanval. Weer bleek dit een goede time-out te zijn geweest. Met 25-16 werd de set weer door de dames van Dacom Foranto binnengehaald.

In de derde en vierde set werd Paula van Drunen op de diagonaal vervangen door Liestbeth Holster. De derde en de vierde set waren eigenlijk een kopie van elkaar. Beide sets verliepen wat rommelig. De dames van Foranto moesten elke keer weer de rust in het spel zien terug te vinden. Ze wilden zelf het tempo in de wedstrijd wat hoger leggen, maar maakten wat slordige foutjes en gaven daardoor de dames uit Tilburg wat meer kans om in de wedstrijd te komen. Gelukkig werd er hard gewerkt, waardoor er ook met vlagen heel leuk volleybal te zien was. De druk in de aanval was in ieder geval weer hervonden en ook de service bleef goed draaien. De dames van Gepidea wisten daar uiteindelijk geen antwoord meer op te geven en zowel de derde als de vierde set gingen met 25-20 naar de kant van Dames Dacom Foranto. De 4-0 overwinning was wederom een feit.

De volgende wedstrijd zal gespeeld worden op 12 december tegen Set-up uit Prinsenbeek.