kansloos tegen

ASWH en Baronie

Bekervoetbal

De Zwerver – Kozakken Boys 1-4

Voorafgaand aan het treffen in Kinderdijk had Ad van Seeters zijn mannen al gewaarschuwd voor de offensieve kracht van tweede klasser De Zwerver. De thuisploeg had weinig te verliezen tegen de hoofdklasser en trok tot op het bot gemotiveerd ten strijde. In een te laag tempo konden de elf van van Seeters in de eerste helft hun stempel niet op de wedstrijd drukken. Er waren kansjes voor Maruchen Zimmerman en Christiaan Perrier, maar het was de thuisploeg van trainer Ron Tempelaar, die vlak voor de rust op voorsprong kwam. Daar was wel een door Thijs Binnerts veroorzaakte penalty voor nodig. In de tweede 45 minuten een beter Kozakken Boys. Het tempo ging omhoog en al na tien minuten lag de gelijkmaker achter de doelman van de Zwerver (doelpunt Christaan Perrier). Diezelfde Perrier had het zaterdagmiddag op De Schans goed naar zijn zin en nam ook nummer twee en vier voor zijn rekening. Pascal Ippel liet de Werkendamse schutter niet alles alleen doen en scoorde de 1-3. Volgende week verdwijnt de Boys in Breda in de KNVB koker voor de loting tussen de laatste 32 ploegen.

ASWH – GJS 5-2

GJS was met een verdedigende tactiek naar Hendrik Ido Ambacht gekomen en rekende via Louis Damen op de counter. Een verstandige zet van trainer Leon Elands tegen de plaatselijke hoofdklasser. Het mocht niet baten tegen een goed spelend ASWH dat nagenoeg met dezelfde elf aantrad als de week daarvoor tegen Scheveningen. Met rust keken de Dalemers al tegen een 4-0 achterstand aan. De thuisploeg, die vijf minuten voor de thee met tien man verder moest (direct rood voor Brian Leons wegens het neerhalen van de doorgebroken Tommy Kant), deed het in het tweede bedrijf rustig aan. Wel liepen de Ambachters nog uit naar 5-0, maar het slotakkoord was toch nog voor de ploeg uit Dalem. Wie anders dan Louis Damen wist het net op sportpark Schildmans nog tweemaal te vinden. GJS kan zich nu volledig gaan concentreren op de strijd om de bovenste plaatsen in 2F. Zaterdag wacht op sportpark Dalem de belangrijke confrontatie met koploper SteDoCo.

Baronie – Unitas(zo) 3-0

Een kansloze missie voor de rood/witten van Roger Schouwenaar. Maar liefst vijf basisspelers moest hij missen tegen de zondaghoofdklasser. Hun plaatsen werden niet onverdienstelijk opgevuld door spelers uit de A jeugd. De Bredanaars speelden zondag met de handrem erop, maar wisten voor rust door doelpunten van Terry Jäger en Ruud van Stokkom verdiend op voorsprong te komen. Na rust liet het jeugdige Unitas het hoofd niet hangen. Evenmin werd het heil gezocht in fysiek spel. Er werd voetballend naar oplossingen gezocht. Een positief punt en een compliment waard en wellicht hoop voor de toekomst voor de zwalkende formatie van Schouwenaar. Veel haalde dat op sportpark De Blauwe Kei niet uit. Baronie was gewoon een paar maatjes te groot. Guillermo Zschüsschen bepaalde met een vrije trap van 17 meter de eindstand op 3-0. Volgende week wacht de Molenvlieters de moeilijke uitwedstrijd tegen koploper De Valk. De rood/witten kunnen zich nu voor de volle honderd procent richten op de competitie en voorlopig op lijfsbehoud in de eerste klas.