Parkeergelegenheid bij Bannehof?

23 november 2009 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Medio september 2009 werden de inwoners van de Schutse verhuisd naar de `Bannehof`. Hoewel het gebouw bewoonbaar was, was en is er nog steeds geen parkeergelegenheid voor bezoekers. Aan een bouwvergunning zijn Gemeentelijke eisen gesteld voor wat betreft het aantal parkeerplaatsen, inclusief parkeerplaatsen voor bezoekers bij een gebouw met een maatschappelijke functie.

Op 7 oktober stond ik langs de weg geparkeerd om kleding te wisselen voor een familielid en tot mijn grote irritatie werd er een parkeerbon uitgeschreven. De Gemeente stelt eisen aan een vergunning, toetst blijkbaar niet de uitvoering daarvan en stelt zich vervolgens verdekt op om parkeerbonnen uit te schrijven bij de Bannehof.

Tijdens een telefoontje naar de Gemeente werd ik vervolgens 3 x doorverbonden, zonder natuurlijk antwoord te krijgen op mijn vraag hoe een vergunning getoetst wordt. Want bij parkeren op de toerit wordt er een gele kaart door de Rivas onder de ruitenwisser gestopt omdat de ingang toegankelijk moet zijn voor hulpdiensten. Nu de toerit afgesloten is wegens bestratingswerkzaamheden, vervalt blijkbaar ineens dit argument. De brandweer geeft op basis van veiligheid een gebruikersvergunning af en zij kijken nu blijkbaar ook de andere kant op.

A.G. de Waard uit Gorinchem

advertentie
advertentie