Brand in Gasthuis Nonnenveld

24 november 2009 om 00:00 Nieuws

Het smeulende vuurtje was snel geblust, maar de ongerustheid in de buurt is met deze brand, die waarschijnlijk is aangestoken, weer gegroeid. Het vroegere Gasthuis wordt volgens omwonenden regelmatig ‘s nachts bezocht door onbekenden. Er is binnen allerlei afval gevonden zoals papier, flessen, slipjes en condooms.

Buurtbewoners klagen over lastige jeugd GORINCHEM - De Gorcumse brandweer is afgelopen zaterdagmorgen met groot materieel uitgerukt na een brandmelding in het voormalige Gasthuis op het Nonnenveld, dat sinds de verhuizing van de laatste bewoners leeg staat. Na uren zoeken in het grote pand, waarbij ook de brandweer uit Arkel assisteerde, werd de vuurhaard uiteindelijk gevonden in de liftschacht.

De politie heeft via een betrokkene Rivas gemaand het leegstaande gebouw beter af te dichten. Maar volgens een woordvoerster van Rivas is het gebouw rondom dichtgetimmerd en wordt schade door toegang telkens hersteld. ,,We doen er alles aan om indringers te weren,” aldus de woordvoerster. ,,We kijken nu of er preventief nog meer maatregelen getroffen kunnen worden.”

Het brandje in het Gasthuis kon in feite in de kiem worden gesmoord dankzij een oplettende buurtbewoner, die rook uit het dak van het voormalige verpleeghuis zag komen en direct alarm sloeg. Waarschijnlijk is deze brand aangestoken. Bij de liftschacht werden onder meer brandbare materialen gevonden.

Er is regelmatig sprake van overlast is dit deel van de bovenstad. Omwonenden van het Gasthuis melden al enige tijd dat het er ‘s nachts ‘spookt’. Bij molen De Hoop, iets verderop, zijn meermalen vernielingen aangetroffen en bewoners van de Kalkhaven klagen over hangjeugd achter het vroegere kantongerecht op de Vismarkt.

Volgens een woordvoerster van de gemeente zijn de klachten over hangjeugd rond de Kalkhaven bekend. ,,De wijkagent en wijkbeheer van de gemeente gaan hiermee aan de slag. De klachten hebben voornamelijk betrekking op lawaai maken, en geklier op straat.”

advertentie
advertentie