Heren Rapid in zwaar weer

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Daar waar het weerbericht afgelopen zondag zwaar weer voorspelde, bleek dat mee te vallen en was het Rapid Heren 1 dat in zwaar weer verkeerde. Hoopten de mannen uit Gorinchem op een nieuwe stunt tegen een team uit de top van de competitie, niets bleek minder waar.

Barendrecht was het team dat het spel maakte, bepaalde en dicteerde. Zeker de eerste helft hadden de Gorinchemmers geen antwoord op de snelle combinaties, switchende spitsen en de vele kansen die werden gecreëerd. Net als vorige week stond Rapid kort na het fluitsignaal snel achter. Een fraai uitgespeelde combinatie van Barendrecht werd in eerste instantie nog gekeerd door de goalie maar door de bij de paal vrijstaande spits ingetikt. Ook hierna bleek Rapid nog niet ontwaakt, want doelpunt nummer twee kwam op dezelfde wijze tot stand. Met een afrondende corner werd het nul drie.

Ondanks de senioriteit van Rapid kregen de spelers geen grip op de wedstrijd en de snelle spitsen en de meekomende middenvelders van Barendrecht. Met de rust keken de Gorinchemmers dan ook tegen een 5-0 achterstand aan.

Als een dieselmotor begon het pas de tweede helft te lopen bij Rapid. Door beter in te spelen op de combinaties van Barendrecht en meer inzet van de heren werd het wedstrijdbeeld gelijkwaardiger. Sjoerd van de Wijngaarden redde de eer van Rapid door na fraaie solo met een backhandschot de goalie kansloos te laten. De spitsen hadden nog een paar opgelegde kansen die helaas niet werden benut. Zo wist Gert Jan van de Assum met een open goal voor zich niet tot scoren te komen.

De 7-1 nederlaag mag snel de boeken en de vergetelheid in. Volgende week uit tegen Dordrecht kan Rapid de aansluiting met de middenmoot herstellen, maar dan moet wel worden gewonnen.