Gastouders SKG geslaagd

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De gastouders van het Gastouderbureau SKG zijn geslaagd voor de cursus EHBO voor kinderen. Dit Oranje Kruis certificaat is vanaf volgend jaar verplicht voor gastouders om aan de wettelijke deskundigheidseisen te voldoen.

Kaderinstructeur Peter Zantman, die al jaren deze lessen verzorgt voor de pedagogisch medewerkers van de SKG, is zeer tevreden over de betrokken inzet van de gastouders. Peter - in het dagelijks leven ambulancebroeder - weet de lesstof beeldend uit te leggen. ,,Na deze cursus weten jullie wat je moet doen bij een ongeluk om erger te voorkomen,” houdt hij de gastouders voor. In een ontspannen sfeer hebben zij geoefend met o.a. de stabiele zijligging, wonden afdekken, reanimatie bij baby’s en jonge kinderen. Het waren gezellige en leerzame avonden, waarin de gastouders elkaar ook beter leerden kennen.

Gastouder Ingrid: ,,Ik weet nu wat ik moet doen als er iets gebeurt met mijn eigen kinderen of met mijn twee gastkinderen. Dat geeft mij een goed gevoel. Ik ben blij, dat ik nu een praktisch EHBO-diploma heb. En het is nodig voor registratie in het Landelijk Register Kinderopvang. Daarmee word ik geholpen door het Gastouderbureau SKG, dat zelf al aan de 'nieuwe' kwaliteitseisen voldoet.”

Meer weten over het Gastouderbureau SKG? Bel dan met Petra van Garderen, 0183 – 66 06 92. Of bezoek de website: www.kinderopvanggorinchem.nl

advertentie
advertentie