Drinkwaterprijs stijgt licht

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Drinkwaterbedrijf Oasen investeert het komende jaar flink in de drinkwatervoorziening. Hierdoor neemt de drinkwaterprijs licht toe in 2010. Consumenten betalen komend jaar € 1,23. Dat is 3 cent meer dan dit jaar. Ook het vastrechttarief stijgt iets: van 77,10 naar 79,36 euro per jaar. Voor een gemiddeld gezin, een huishouden met een jaarlijks verbruik van 125 m3, komt de jaarrekening in 2010 zo’n 6 euro hoger uit dan in 2009. Het voorstel voor deze prijsverandering werd dinsdagavond goedgekeurd door de gemeentelijke aandeelhouders van Oasen.

,,De investeringen zijn nodig om nieuwe leidingen te leggen en pompstations te herbouwen. Daarnaast maken we hoge kosten om leidingen te verleggen. Zo zijn we bezig om – op verzoek van de provincie - de grote waterleiding langs de N210 te verleggen, vanwege de reconstructie van deze regionale weg. Tot slot investeren we in de verbetering van de kwaliteit van het drinkwater, door intensiever te zuiveren met actief-kool en door het water ook op de laatste plekken in haar voorzieninggebied te gaan ontharden", aldus een woordvoerster.

De afgelopen jaren is de prijs voor water gezakt met in totaal dertig cent. In 2008 werd de prijs voor het eerst in jaren voor inflatie gecorrigeerd. De hoge investeringskosten in 2010 maken nu een tariefwijziging van 3 cent per 1000 liter noodzakelijk. Dat is inclusief inflatiecorrectie.

Tien euro korting

Net als in 2009 kunnen consumenten volgend jaar op hun jaarlijkse factuur alles bij elkaar opgeteld tien euro korting krijgen. Oasen geeft deze korting aan iedereen die via automatische incasso betaalt (5 euro korting), op tijd via internet de meterstand doorgeeft (2,50 euro korting) én de post via e-mail ontvangt (ook 2,50 euro korting).

advertentie
advertentie