Wethouders lanceren 50plusnetzhz.nl

26 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De wethouders A.T. Kamsteeg (Dordrecht) en T. Sluimer (Hardinxveld-Giessendam) hebben woensdag de regionale website 50plusnetzhz.nl gelanceerd. Deze site is speciaal ontwikkeld voor de 50-plussers in de regio. Vijftigplussers kunnen zich gratis aanmelden en in contact komen met leeftijdgenoten, om samen op pad te gaan of iets te doen. De landelijk bekende kok Ad Janssen en de regionaal bekende tennistrainer Michael Hartgers verzorgen voor de eerste vijftig aanmelders een clinic.

Het Nationaal Gezondheidsinstituut (NIGZ) heeft de landelijke website 50plusnet opgezet en zij hebben ondertussen al 23.000 deelnemers. Het NIGZ heeft andere organisaties in de gelegenheid gesteld om een op regionaal gebied een dergelijke site op te zetten. Vanuit het uitvoeringsprogramma Depressiepreventie is de GGD licentiehouder van 50plusnet voor de regio Zuid-Holland Zuid.

Veel mensen in de leeftijd van 50-plus hebben behoefte om met een ander iets te gaan doen zoals een dagje uit, een hobby delen, een theater bezoeken of gewoon een dagelijkse wandeling maken. Via de site www.50plusnet.zhz.nl kunnen belangstellenden zich hiervoor gratis aanmelden. De site zorgt ervoor dat gelijkgestemden met elkaar in contact komen. Ook is het mogelijk om via deze site een club op te richten.Het is bedoeling dat de site ook een ontmoetingsplek wordt. Zo kunnen deze mensen ervaringen delen en nieuwsberichten laten plaatsen over activiteiten die georganiseerd worden.

advertentie
advertentie