Geflatteerde nederlaag voor SVW

28 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Door de erbarmelijke weersomstandigheden konden dit weekend maar een handjevol wedstrijden doorgang vinden, waaronder SVW tegen Oranje Wit. Op papier een topper met als inzet een plaats bij de eerste drie in 2F. In de striemende regen vonden de elf van trainer Rob Colijn hun Waterloo op eigen Molenburg. De gasten uit Dordrecht dompelden de streepjes in rouw en wonnen met 0-5. In een overigens sportief duel was de scheidsrechter van dienst de gebeten ‘hond’. Vriend en vijand waren het er zaterdagmiddag over eens dat de Zeeuwse leidsman nu niet direct zijn beste wedstrijd uit zijn carrière floot. Topscoorder Tugay Tursucu ziet ondanks deze geflatteerde nederlaag nog steeds kansen op promotie voor de Gorcumers.

Zaterdagmiddag half drie, striemende regenvlagen teisteren sportpark Molenburg, het kunstlicht is aan. Tweeëntwintig druipende acteurs die hun warming-up afwerken. Zie daar de onplezierige entourage waarin SVW en Oranje Wit, twee ploegen die meedoen om de bovenste plaatsen in 2F, elkaar troffen. Het zou voor de op de tweede plaats staande Gorcumers nog onplezieriger worden. Na het laatste eindsignaal van de zwak leidende scheidsrechter Uitterhoeve uit het Zeeuwse s‘Gravenpolder dropen de elf van trainer Rob Colijn letterlijk en figuurlijk met een 0-5 nederlaag op zak het veld af.

Diezelfde Colijn brieste na afloop over de arbitrage: ,,In al mijn jaren als trainer bij Schelluinen en SVW heb ik me altijd verre gehouden van kritiek op scheidsrechters. Wij maken fouten en zij ook en daar moet je mee kunnen leven, maar dit sloeg echt alles. Als er in een sportieve wedstrijd vier gele, een direct rode kaart en drie penalty’s tegen één en dezelfde ploeg gegeven worden en de tegenstander toucheert niets, dan is er iets flink mis. Deze man floot zo inconsequent als maar mogelijk was en alles tegen ons. Hij heeft de wedstrijd voor ons beslist, maar dan wel in negatieve zin”.

Helemaal ongelijk had de Gorcumer, die zijn contract vorige week met twee jaar verlengde, niet. De rode kaart, al in de vijfde minuut gegeven aan Dennis van Munster, was inderdaad discutabel, evenals twee van de drie strafschoppen. In een duel tussen van Munster en Oranje Wit doelman Mario van Wensen kwamen beiden glijdend met elkaar in aanraking. Arbiter Uitterhoeve, die op grote afstand van het voorval stond, trok na 20 seconden, wel dan niet op appelleren van de Dordtenaren, ‘direct’ rood.

Van Munster: ,,Wij kwamen door het gladde veld met elkaar in aanraking. Ik probeerde nog over hem heen te springen, maar kwam zelf ten val over zijn uitgestoken been. Absoluut geen overtreding en zeker geen opzet.” De Zeeuwse leidsman was na afloop een ander verhaal toegedaan: ,,Ik zag de speler van SVW doortrappen naar de keeper. Grof spel en daar staat rood voor.” Rob Colijn was het roerend oneens met de Zeeuw: ,,Hij stond er zeker 40 meter vanaf en het zicht werd hem door spelers ontnomen. Als je zeker weet dat het rood is, trek je de kaart direct en niet na 20 seconden.” Op dat moment keken de Gorcumers al tegen een achterstand aan. Aanvoerder Bjorn Trapman ging in de fout en moest binnen de zestien aan de noodrem trekken. De terechte penalty werd door Max van der Klis, via de vingertoppen van Geoffrey van de Boor verzilverd. Toen de tien van SVW even later Rob van Veen de 0-2 zagen aantekenen, leek het gedaan met de streepjes. Niets was echter minder waar. In ondertal werden de mouwen opgestroopt en werd gezocht naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er niet. Wel kende scheidsrechter Uiterhoeve de gasten in de dertigste minuut een tweede penalty toe.

Wat onschuldig duw en trekwerk tussen Ruben van der Werff en Oranje Wit spits Ismail Yildirim binnen de zestien was voor de arbiter aanleiding de bal wederom op de stip te deponeren. Diezelfde Yildirim zag zijn schot echter gepareerd worden door van de Boor. Na de thee liepen de Dordtenaren binnen 10 minuten uit naar 0-4 en was de wedstrijd gelopen. De 0-5 eindstand kwam op het scorebord door wederom een discutabele penalty. Tugay Tursucu, topscoorder bij de Gorcumers, had geen bespeelbare bal gekregen: ,,Ik ben iemand die altijd eerst de hand in eigen boezem steekt, maar vanmiddag verloren wij van 12 tegenstanders. Die scheids was een regelrechte ramp. Bij het minste of geringste floot hij tegen ons, deelde kaarten uit en kende met uitzondering van de eerste, twee onterechte strafschoppen toe. Wij moeten volgende week de koppies weer leeg krijgen en ons eigen spel weer gaan spelen. Er is voor ons dit seizoen nog altijd iets te halen. Stedoco is voor mij de gedoodverfde kampioenskandidaat in 2F, maar voor de overige twee promotieplaatsen zie ik ons, samen met GJS, De Zwerver en Almkerk, als serieuze gegadigden.”

advertentie
advertentie