Veel pech voor SVW

28 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Over het algemeen hebben de teams in de 2e klasse F absoluut geen klagen over de arbitrage. De scheidsrechters zijn de afgelopen 10 wedstrijden allen van een hoog niveau gebleken en de mannen in het zwart (of soms in een andere kleur shirt) deden prima en onopvallend hun werk. Echter, vandaag heeft SVW de pech een dissonant te treffen: de ronduit zwak leidende arbiter Uitterhove. De man fluit niet alleen onthutsend zwak, maar lijkt zich ook nog eens voorgenomen te hebben maar aan één kant te fluiten en vele kaarten uit te delen aan SVW-spelers, waardoor er na 4 minuten voetbal al geen sprake meer is van een wedstrijd.

In de 3e minuut krijgt het Dordtse Oranje Wit al een strafschop te nemen, die bijna nog gestopt wordt door Geoffrey van der Boor: 0-1. Nog geen minuut later is SVW in de aanval en gaan de Oranje Wit-goalie en SVW-spits Dennis van Munster beiden voor de bal. Van Munster raakt hierbij de Dordtse keeper, waarop de verbijsterde Van Munster de rode kaart krijgt voorgehouden. Op dit moment is de wedstrijd al gespeeld. Met 12 tegen 10 is geen beginnen aan voor de Gorinchemse formatie, zeker niet als in de 11e minuut een afstandsschot van Rob van Veen in de kruising verdwijnt: 0-2. In de fase die volgt is SVW zeker niet de mindere, maar heeft het pech in de afronding bij de sporadische doelpogingen. Na rust deelt Oranje Wit al snel de knock-out uit, als Ilco de Lange eenvoudig de 0-3 mag aantekenen. De fris voetballende brigade van trainer Barry Schipper krijgt hierna nog vele kansen om de score uit te bouwen, maar weet het nog maar 2 maal het net te vinden: 0-5.

Enige positieve van vandaag is dat SVW halverwege de competitie keurig op de 2e plaats staat.

SVW – Oranje Wit 0-5 (0-2)

3. Max van der Klis (strafschop) 0-1

11. Rob van Veen 0-2

49. Ilco de Lange 0-3

52. Dennis Cohn 0-4

79. Rob van Veen (strafschop) 0-5