Boys pakken na overwinning vijfde plaats

GORINCHEM - Herovina koploper na Lingewaalse derby.

Zaterdagvoetbal

Hoofdklasse

Jodan Boys – Kozakken Boys 0-1

Beide ploegen mochten zaterdagmiddag in een kletsnat stadion Oosterwei niet verliezen. De aansluiting bij de top vier, dus eventuele promotie naar de topklasse, was voor beide teams ‘heilig’.Van meet af aan dicteerden de gasten uit Werkendam het spel. Op het Goudse kunstgras lieten de elf van de vertrekkende coach Ad van Seeters bij vlagen prima voetbal zien. Dat resulteerde al binnen vijf minuten in een dot van een kans voor Bob Huibregts. Hij zag zijn inzet echter door de paal gekeerd. Halverwege het eerste bedrijf kreeg ook Christiaan Perrier de kans de bezoekers op voorsprong te brengen. Uit de draai schoot de Gorcumse Kozak fraai in, maar zag zijn schot gekeerd door de sluitpost van de bezoekers. De roodbroeken voelden dat er in Gouda meer te halen viel en voerden de druk nog verder op. Daarbij werd echter vergeten dit voetballend te doen. Juist daarin ligt dit seizoen de kracht van dit elftal. Te vaak werd in de drang naar voren de lange bal gehanteerd. Met Richie Basoski voor Manu Dagher hervonden de Werkendamse Boys zich na rust weer. Met snel combinatievoetbal werden er kansen gecreëerd. Rick Kolff en Basoski waren dicht bij de openingstreffer. Het was pas halverwege de tweede helft toen de elf van Ad van Seeters loon naar werken kregen. Thijs Binnerts verlengde de door aanvoerder Christian Opschoor genomen corner. Ex Go Ahead Eagles speler Frank Boers ronde fraai af (0-1). Een slot offensief van de thuisploeg bracht geen verandering meer in de stand. Door deze verdiende overwinning staan de Boys nu vijfde in hoofdklasse B en zijn koploper in de tweede periode.

Vierde klasse

Asperen – Herovina 0-2

Herovina heeft door deze overwinning voorlopig de koppositie in 4E overgenomen van Heukelum, dat zelf zaterdag niet in actie kwam. Eenvoudig ging dat niet in de Lingewaalse derby. Pas in de laatste 25 minuten namen de gasten afstand door twee doelpunten van wie anders dan Kevin Steenbruggen,. Daarvoor hadden al twee spelers ‘rood’ op zak. Nog voor rust mocht Asperen speler Robin Boon met zijn tweede gele kaart de warme douche opzoeken. Na rust volgde Herovina verdediger Johan Göbel die na een grove overtreding direct rood kreeg van arbiter Ben Onink. Het was voor diezelfde Onink direct zijn laatste ‘kunstje’. Hij moest zich na een uur voetbal met een hamstring blessure laten vervangen door de langs de lijn staande Anton Blom. Blom hield in de resterende tijd Jan Willem de Leeuw van Asperen ook zijn tweede geel voor, zodat de thuisploeg het duel met negen eindigde. Direct na de winterstop zal blijken hoe de kaarten in Herwijnen geschud zijn als de topper tegen Heukelum op het programma staat.

Zondagvoetbal

Eerste klasse

De Valk – Unitas(zo) 2-0

Verslag volgt later

Raptim – BZS 2-3

Een leuke sportieve wedstrijd waarin beide ploegen voor de winst gingen. De thuisploeg moest winnen om aansluiting met de middenmoot te behouden. De gasten uit Beusichem, tweede achter koploper DSC, konden zich ook geen puntverlies veroorloven. De elf van Murat Tatli kwamen geholpen door de wind al snel op voorsprong. De bal zeilde in de derde minuut over de Beusichemse verdediging heen en belandde zomaar voor de voeten van Ayhan Uslu. De spits wist dit vroege Sinterklaascadeautje wel te waarderen en liet doelman Ralph van Beek kansloos. Diezelfde van Beek zorgde er met een aantal goede reddingen voor dat de bezoekers met rust niet tegen een onoverkomelijke achterstand aankeken. Raptim was voor de thee de bovenliggende ploeg, maar verzuimde dat om te zetten in een doelpunt. Vijf minuten voor rust viel die wel aan de andere kant. Een misverstand in de Raptim verdediging zorgde dat de bezoekers uit het niets langszij kwamen. Na rust een beter startend BZS dat vlak na het beginsignaal de bal achter doelman Yakub Uysal deponeerde. Tatli bracht Ozgur Genc in. Een gouden wissel bleek later. Genc bracht de Gorcumers 20 minuten voor tijd weer naast de Beusichemmers. Het slot akkoord was echter voor de bezoekers die vlak voor tijd de winnende maakten. Een in de slotfase sterk aandringend Raptim kreeg nog wel kansjes op de verdiende gelijkmaker, maar bleef echter op Molenburg Zuid met lege handen achter.

Programma zaterdag: Kozakken Boys-Bennekom; Nivo Sparta-Schelluinen; Sliedrecht-SVW; GJS-Wilhelmina’26; GDC-Sleeuwijk; SSC’55-Woudrichem; Vuren-NEO’25; SC Emma-Arkel; Unitas(za)-Groot Ammers; SVS’65-Leerdam Sport’55; HSSC’61-Herovina. Programma zondag: Unias’30-Unitas(zo); Raptim-RKTVC