Onverdiend verlies GKV

30 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - GKV heeft afgelopen zaterdag verloren in de streekderby tegen het Hardinxveldse Vriendenschaar. Een volle hoefslag werd getrakteerd op een boeiende en spannende wedstrijd met een gelijke stand in de laatste minuten. Vriendenschaar trok aan het langste eind door precies 2,6 seconde voor tijd de winnende treffer te maken, 20-21.

De eerste helft begon goed voor het Gorcumse achttal met een vlug doelpunt. Echter Vriendenschaar het vlug antwoord en wist snel uit te lopen naar een 1-3 voorsprong. Spectaculaire acties van beide ploegen zorgen voor een attractieve wedstrijd voor het publiek dan in grote getale aanwezig was. GKv liep uit naar een 13-10 voorsprong 5 minuten voor rust. Veel kansen gingen verloren in de laatste minuten voor rust aan de zijde van GKV, Vriendenschaar wist echter wel te scoren. Een 13-14 achterstand bij rust.

Na rust wankelde GKV en Vriendenschaar liep verder uit. Bij een 13-16 wist GKV goed terug te komen tot een stand van 18-18. GKV had duidelijk het betere van het spel in deze fase van de wedstrijd, maar had grote moeite om de vele kansen af te ronden. De Gorcummers wisten maar slecht te profiteren in deze fase, maar liepen wel uit tot 20-18 voorsprong met 3 minuten op de klok. Twee vlugge treffers aan de kan van Vriendenschaar zorgden met anderhalve minuut te spelen voor opnieuw een gelijke stand. De spanning was duidelijk te merken in het publiek. Kort voor tijd liet GKV de kans liggen om de winnende treffer te maken en met nog 14 seconde te spelen kreeg Vriendenschaar nog 1 kans. Deze kans werd benut, waardoor een verdient gelijkspel alsnog verloren ging. De einduitslag was een feit, 20-21.