Gymnasium tegen kindermishandeling

1 december 2009 om 00:00 Nieuws

De leerlingen hadden meegedaan aan het Kidzwise event. Op school hadden de leerlingen in diverse groepjes gewerkt aan een campagneplan. Het plan van de vijf Gorcumse meiden over kindermishandeling werd door de school als beste verkozen en dus mocht het vijftal naar leiden om hun campagne te presenteren tijdens het Kidzwise-event. Niet alleen de koningin had zitting in de VIP jury die de verschillende campagnes moest beoordelen, ook de ministers Rouvoet en Koenders zaten in de jury. In de vakjury zaten afgevaardigden van Kidzwise, Unicef, Codename, de nationale jeugdraad en OC&W. Bovendien waren er een aantal ambassadeurs aanwezig zoals Monique van de ven en Paul van Vliet. Kortom, niet het minste publiek om een presentatie voor te houden.

Leerlingen tonen koningin hun campagne GORINCHEM - Een presentatie houden voor koningin Beatrix is niet voor iedereen weggelegd. Zeker niet voor zomaar een groepje leerlingen van het gymnasium in Gorinchem. Toch hebben Daphne Immerzeel, Nikki Dreijer, Laurette Klijn, Roos Visser en Sifra Eigenraam van het gymnasium Camphusianum vorige week vrijdag hun campagne tegen kindermishandeling gepresenteerd aan niemand minder dan de koningin.

De meiden had voorafgaand aan de presentatie alles zorgvuldig voorbereid en werden hierbij ondersteund door Codenaam Future. De campagne van de meiden had als titel de naam ‘Au!’ meegekregen en was bedoeld tegen kindermishandeling. In Leiden toonden ze hun plannen samen met nog negentien andere scholen.

Een van de vijf beurzen om de plannen ook daadwerkelijk uit te voeren, ging net voorbij aan de meiden, maar toch heeft de school besloten met het plan aan de slag te gaan.

Voor de meiden de start van hun maatschappelijke stage.

advertentie
advertentie