Telt Gorinchem op 19 december duizend santa’s?

1 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Na het daverende succes van vorig jaar organiseert de RotaryClub Gorinchem dit jaar op 19 december voor de tweede keer de Rotary Santa Run, een kerstmannenloop in en om de binnenstad van Gorinchem. Een evenement waarbij op ludieke wijze het nuttige met het aangename wordt verenigd. Jong en oud beleven er plezier aan en tegelijkertijd wordt een mooi bedrag bijeengebracht voor twee goede doelen: KiKa en Hospice.

Vorig jaar is het initiatief van Theo Bos opgepakt door de Rotaryclub en voor het eerste keer georganiseerd. Het evenement trok toen zo rond de 500 deelnemers en verwacht wordt dat daarvan een groot deel ook dit jaar weer van de partij zal zijn. De sfeer was toen zo goed dat door de Rotary Club dit jaar rekening wordt gehouden met zo’n duizend deelnemers. Om die doelstelling te verwezenlijken worden bedrijven, scholen en instellingen benaderd om mee te doen. Daarnaast zijn de pakken op 4 lokaties in de stad los verkrijgbaar.

De RotarySantaRun is een evenement dat voor iedereen toegankelijk is. Je hoeft echt niet elke week je sportschoenen aan te trekken om mee te kunnen doen. Vorig jaar was het ook verdeeld: snelle atletiekjongens voorop en achterin werd er gezellig gewandeld. Het gaat om de verbondenheid en de plezierige sfeer. En voor de sfeer wordt gezorgd. Dat begint al om 10.30 uur (een half uur voor het startschot) met een gezamenlijke warming-up op de klanken van het orkest Tante Co Op Zolder. Dit alles onder de regie van spreekstal-Kerstman Henry Wessels, die wordt bijgestaan door Anuschka Bozo, bij velen bekend als deelneemster van het eerste seizoen So You Think You Can Dance. Allemaal Gorinchemse artiesten die belangeloos meewerken voor het goede doel. Om 11.00 uur is het de beurt aan burgemeester IJssels om het startschot te geven. Zodra de laatste lopers binnen zijn, kan iedereen bijkomen en genieten van een glühweintje, erwtensoep of een glaasje fris.

Eén van de doelstellingen van Rotary is om een bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Vorig jaar steunde de Rotaryclub KiKa en Hospice met een cheque van ieder € 5.000. Dit jaar worden diezelfde goede doelen gesteund en doelstelling is om het mooie resultaat van 2008 te evenaren.

Pakken zijn à € 10 te verkrijgen bij PLUS Jan Sterk, Primera Hoogstraat, Run2Day Langendijk en Bruna Piazza Center. Zie ook: www.santarun-gorinchem.nl.

advertentie
advertentie