Jan de Groot weer aanvoerder lijst VVD Giessenlanden

4 december 2009 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - Fractievoorzitter Jan de Groot is opnieuw lijsttrekker van de VVD in Giessenlanden voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. De Groot, woonachtig in het Noordelose buurtschap Overslingeland, wordt op de lijst op de tweede plaats gevolgd door raadslid Bert Snoek uit Schelluinen. Zittend raadslid Henk Bovekerk (68) uit Noordeloos is niet langer beschikbaar voor een herverkiezing. De Giessenlandse liberalen hebben de derde positie op de kandidatenlijst ingeruimd voor een nieuwkomer in de persoon van Bram Visser uit Giessen-Oudekerk. Op nummer vier staat Ellen Kist uit Arkel; zij heeft politieke ervaring opgedaan als lid van de gemeenteraad van Gorinchem. Nummer vijf is Ad van Duin uit Schelluinen, ondermeer de webmaster van www.vvdgiessenlanden.nl Zesde in de rij is Teus van Houwelingen uit het buurtschap Minkeloos, deels Noordeloos, deels Hoogblokland.

De zogenoemde lijstduwer is Gerrie den Braven- Naaktgeboren uit Hoogblokland. Zij nam in 2008 afscheid als raadslid na alles bij elkaar ongeveer 25 jaar deel te hebben uitgemaakt van het gemeentebestuur, eerst in Hoogblokland en weer later in Giessenlanden.

De ledenvergadering van de VVD stelde het verkiezingsprogramma met de titel ‘Duidelijk en betrouwbaar’ vast. De VVD wil het grootste deel van de opbrengst van het vorig jaar verkochte woningbedrijf reserveren voor toekomstige investeringen in voorzieningen en het onderhoud daarvan. Dit bedrag moet dan ook alleen daarvoor beschikbaar zijn. Het mag te zijner tijd niet als 'bruidsschat' worden ingebracht bij een eventuele herindeling van gemeenten. De liberalen willen dat tweederde van de opbrengst apart wordt gezet voor toekomstige uitgaven met een hoog maatschappelijk rendement.

De Giessenlandse liberalen staan ten principale kritisch tegenover de OZB en willen de OZB- heffing voor burgers en bedrijfsgebouwen niet als melkkoe gebruiken. De VVD is voor het hanteren van de ‘nullijn’ en tegen het voeren van inkomenspolitiek op gemeentelijk niveau. Voor info www.vvdgiessenlanden.nl ; info@vvdgiessenlanden.nl.

advertentie
advertentie