Kozakken Boys vergeten zich naar dubbele cijfers te schieten

6 december 2009 om 00:00 Nieuws

Voetbalshow op De Zwaaier tegen zwak Bennekom

WERKENDAM- Met het zwakke Bennekom hadden de Boys zaterdag geen enkele moeite. Met bij vlagen uitstekend voetbal werden de bezoekers van de mat gespeeld. Dat het maar bij 4-1 bleef, mogen de Boys zichzelf aanrekenen. Door de overwinning doen de elf van Ad van Seeters mee voor de plaatsen waar het aan het einde van deze voetbaljaargang om gaat. Manu Dagher werd niet alleen gehuldigd als ‘men of the match’, maar nam ook nog eens de gehele Werkendamse productie voor zijn rekening.

Na een grauwe regenachtige ochtend begon zaterdagmiddag 14.30 uur plotseling de zon op de Zwaaier te schijnen. Niet zonder reden bleek anderhalf uur later. Het werd voor de Boys een wel heel zonnige middag. Niet alleen werd een onthutsend zwak Bennekom met 4-1 aan de kant gezet, maar de Werkendammers mengen zich nu daadwerkelijk in de strijd om de bovenste vier plaatsen. Een positie bij het eerste kwartet in de hoofdklasse B aan het eind van de rit garandeert volgend jaar een zekere plek Top klasse.

De elf van Ad van Seeters staan dan wel op zes punten van koploper Sparta Nijkerk, maar zijn de nummer twee IJsselmeervogels tot op twee punten genaderd en staan nu gelijk met Spakenburg en Hoek. Volgend weekend spelen de Boys uit hun laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen diezelfde IJsselmeervogels. Dan weet ook van Seeters waar zijn ploeg precies toe in staat is.

Van Seeters, die vorige maand van het bestuur te horen kreeg dat er na dit seizoen geen beroep meer op hem gedaan zou worden, was bijzonder in zijn nopjes met het vertoonde spel: ,,Kwade tongen beweerden dat ik als vertrekkend trainer de grip wel eens zou kunnen verliezen op de groep. Uit de inzet en het bij vlagen naar betaald voetbal neigende spel van mijn ploeg bleek vanmiddag juist het tegendeel. Ik ben enorm trots op de jongens dat ze het zo hebben opgepakt. Ondanks het prima spel, de klinkende overwinning en het gegeven dat wij ons nu in de top hebben genesteld, deelden na afloop niet alle spelers in de feestvreugde. Christian Opschoor en Christiaan Perrier waren ronduit ontevreden over hun eigen spel en zaten met de koppies naar beneden in de kleedkamer. Dat noem ik nu een professionele instelling, nooit tevreden zijn en jezelf willen verbeteren. Dat is het klimaat waar ik altijd naar gestreefd heb. Het toont het karakter binnen deze selectie.”

Bennekom, dat op de Zwaaier tegen haar negen achtereenvolgende nederlaag aanliep, speelde door vele geblesseerden onthutsend zwak. Tot de 85ste minuut wisten de bezoekers maar eenmaal voor de Werkendamse sluitpost Ruud de Groot te verschijnen. Toen de thuisploeg vijf minuten voor het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Serik uit Deventer de teugels wat liet vieren, waren de bezoekers wel in de Werkendamse zestien te vinden en scoorden prompt de eretreffer.

Als de Boys wat nauwkeuriger met de vele kansen waren omgegaan, hadden er zomaar dubbele cijfers op het scorebord kunnen staan. Het gemis aan scherpte was dan ook het enige kritiekpunt dat de thuisploeg zich mocht aanrekenen. Grote man zaterdagmiddag was Manu Dagher die de gehele productie voor zijn rekening nam en als ‘men of the match’ werd uitgeroepen. De Liberiaan verdeelde zijn treffers keurig over de 90 minuten. Hij beloonde daarmee het vertrouwen van zijn trainer die hem al meemaakte als coach van Baronie: ”Na Baronie is hij in beeld geweest bij Dordrecht, maar kon daar geen contract afdwingen. Na omzwervingen door Engeland heb ik Manu naar Werkendam gehaald. Hij had toen bijna een jaar niet gespeeld, maar ik wist wat hij kon en daarnaast is het een jongen met een gouden hart. Dagher zelf was zaterdag bescheiden over zijn inbreng: ,,Het was een collectieve prestatie van het team. Belangrijker vind ik dat we de drie punten binnen hebben. Lang geleden heb ik ooit viermaal gescoord in een bekerwedstrijd, maar in de competitie nog nooit.”

De aan het einde van het seizoen vertrekkende Ad van Seeters heeft nog lang niet genoeg van het spelletje zo liet hij na afloop weten: ,,Ik zou graag op hoofd- of topklasse niveau actief willen blijven. Ik kan nog niet buiten het spelletje, daarvoor vind ik het te mooi. Er zijn momenteel wel wat contacten met verenigingen. Met één daarvan heb ik vrijdag een oriënterend gesprek.

advertentie
advertentie