GKV troeft Rust Roest in tweede helft af

6 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - GKV heeft zich prima van de domper tegen Vriendenschaar hersteld in de uitwedstrijd tegen Rust Roest. In een ijzersterke tweede helft, waarin GKV met veel variatie speelde wat verrassende en mooie doelpunten opleverde, werd de thuisploeg volledig afgetroefd (eindstand:19-28). Voor coach Jan Ouwerkerk was het belangrijk dat zijn ploeg niet van slag was na de nederlaag tegen Vriendenschaar. ,,Er werd voor elkaar keihard gewerkt en na een moeilijke start werd een prima wedstrijd eergezet."

De start van de wedstrijd was voor de thuisclub die in een moordend tempo GKV overrompelde en op een 4-0 achterstand zette. De Gorcumers pakten verdedigend de zaak beter aan en na 15 minuten brachten Rachid Maachi en Tamara van de Bosch de achterstand terug tot 6-4. Aanvoerder Willem Roest bracht GKV vervolgens langszij (6- 6). Rust Roest nam opnieuw een voorsprong met 9-7, maar GKV kwam dankzij twee benutte stippen weer gelijk. Na een mooi één-tweetje van Tamara van de Bosch en Saskia de Waard ging GKV met 11-12 voorsprong de rust in.

GKV kwam sterk uit de kleedkamer en bouwde binnen tien minuten een fraaie 12-17 voorsprong op, met doelpunten van aanvoerder Willem Roest, Eliza Roest en Saskia de Waard en Arjan de Hoog. Met veel variatie in het spel, met mooie doelpunten en een hoog scoringspercentage bleef GKV de wedstrijd dicteren. Met treffers van ondermeer Sandra Moeliker, Eliza Roest, Saskia de Waard, Tamara van de Bosch en Arjan de Hoog werd het tien minuten voor tijd 15-23. Ook al deden de sterke Rust Roest spitsen wel wat terug, tegen deze scoringsdrift kon de thuisclub niet op. Ook in de slotfase bleef GKV gemakkelijk scoren met naast doelpunten van Rachid Maachi en Eliza Roest, wederom een belangrijke inbreng van de GKV vrouwen.

Zaterdag thuis in de Hoefslag: GKV 1-Tjoba 1 om 17.00 uur.

Doelpuntenmakers:

Rachid Maachi 6, Willem Roest 6, Saskia de Waard 5, Eliza Roest 4, Tamara van de Bosch 3, Sandra Moeliker 2, Arjan de Hoog 2.

Uitslagen:

Rust Roest-GKV 19-28; Avanti-Vriendenschaar 24-24; Tjoba-Albatros 24-20; SDO-Antilopen 18-32.

STAND:

Antilopen 4-7; Avanti 4-7; Vriendenschaar 4-5; GKV 4-4; Tjoba 4-4; Rust Roest 4-3; Albatros 4-2; SDO 4-0.