Foranto meiden B-Top pakken twee punten

6 december 2009 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Zonder de zieke aanvoerder Samantha Vink speelden de overgebleven zeven B-toppers van Foranto zaterdag in Rotterdam een spannende wedstrijd tegen Fusion. Een vijfde set moest de beslissing brengen en die ging heel snel naar de Rotterdamse volleybalsters. Een klein rekenstommetje leert echter dat het verschil tussen beide ploegen nihil was. De totaaluitslag van alle vijf sets was 102-99, een verschil van maar drie punten.

De eerste set begon Foranto sterk. Met een goede eerste servicebeurt stond Foranto meteen al met 0-6 voor. Fusion probeerde nog wel terug te komen, maar Foranto verdedigde de voorsprong steeds goed en wist de set met 15-25 op haar naam te schrijven. In de tweede set pakte Fusion het initiatief. Foranto wist elke keer weer aan te haken en het verschil was steeds slechts enkele punten. Via de standen 8-7, 17-13 en 22-18 spoorde de coach van Foranto de meiden bij deze laatste stand nog een keer aan om alles op alles te zetten. Het werd 23-23. Fusion had de zenuwen het beste onder controle en scoorde tweemaal: 25-23.

De derde set nam Foranto weer het initiatief, maar niet echt overtuigend. De ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar Foranto pakte vanaf de tien weer een aantal punten achter elkaar 10-16. Fusion kwam terug tot vier punten 17-21 en zelfs tot 22-22. Nu was het Foranto, die het hoofd koel hield en de set afmaakte met drie punten op rij, 22-25.

Met een 1-2 voorsprong aan de vierde set beginnen is luxe. Bij het wisselen van speelveld drukte de coach de meiden nogmaals op het hart, dat de vierde set pakken, vier punten zou betekenen. Maar het leek of de Werkendamse meiden er doorheen zaten. Door iedereen werden slordige fouten gemaakt en Fusion behield de hele set het initiatief. Via tussenstanden van 9-3, 12-9 en 18-13, werd de eindstand van 25-20 gehaald en een 2-2 stand in sets. De vijfde set moest dus de beslissing brengen en die set werd kansloos met 15-6 verloren.

Foranto blijft met deze score op de 9e plaats staan op de ranglijst. Volgende wedstrijd is zaterdag 19 december om 13.45 uur in de sporthal de Crosser in Werkendam tegen Sliedrecht Sport.