'Het gaat om het plezier van het spelen'

6 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De stadswallen als achtertuin en Buiten de Waterpoort als voortuin, een hand vol opa’s en oma’s om te bezoeken en een uitdagende speeltuin op grote hoogte. Peuterspeelzaal De Aanlegsteiger aan de Vissersdijk in Gorinchem heeft het allemaal binnen handbereik.

Dagelijks vermaken kinderen tussen de 21 maanden en vier jaar zich onder begeleiding van een enthousiast team op de tweede verdieping van buurthuis De Aanlegsteiger. Anneke Klijn is gediplomeerd leidster en wordt in haar werk bijgestaan door een team van vrijwilligers en stagiers. ,,Het belangrijkste van onze peuterspeelzaal is dat de kinderen kunnen spelen met elkaar en met elkaar om leren gaan in een veilige omgeving. Om dit te kunnen realiseren werken we met een vaste gediplomeerde leidster en minimaal één vrijwilligster,” legt Anneke Klijn uit.

Elke dag weer wordt er een gevarieerd programma aangeboden zodat elk kind, of dat nu één, drie of zelfs vijf ochtenden komt, elke keer weer uitgedaagd wordt om te spelen. Voor de veiligheid is de peuterspeelzaal in twee ruimtes verdeeld; een speelruimte met een ballenbak, glijbaan, bouw/speelhoek, poppenhoek en een leesbank en een speelruimte waar gefietst en geknutseld wordt. ,,Bij mooi weer kunnen we ook buiten spelen op het dakterras,” vult Anneke aan.

De peuters gaan ook regelmatig op pad. Binnenkort gaan ze zelfs schaatsen op de schaatsbaan, ze hebben onlangs een bezoekje gebracht aan het Sinterklaashuis en een keer per maand brengen de kinderen een bezoekje aan de bewoners van de Molenhoek. Anneke: ,,De kinderen zien dat echt als een uitje. Ze gaan naar de opa’s en oma’s, zeggen ze dan. Ook de ouderen kijken altijd erg uit naar dit bezoekje.”

Peuterspeelzaal De Aanlegsteiger werkt met een pedagogisch werkplan. Anneke Klijn: ,,Maar bij ons op de peuterspeelzaal gaat het vooral om het plezier van het spelen, met elkaar of individueel, in een veilige en vertrouwde omgeving waar ontwikkeling mogelijk is en waar niets moet.”

Er zijn weer plaatsingsmogelijkheden bij onze peuterspeelzaal. Wilt u uw kind aanmelden?

Neem dan contact op met Anneke Klijn (iedere werkdag van 8.00 tot 12.00 uur).

Telefoon 0183-631972 of kijk op www.deaanlegsteiger.nl.

advertentie
advertentie