7 december 2009 om 00:00 Nieuws

GJS in tweede bedrijf onderuit tegen hekkensluiter

Tweede klasse

GJS – Wilhelmina’26 3-4

Een zure nederlaag voor de runner up GJS. Op een drijfnat sportpark Dalem verlieten de elf van trainer Leon Elands teleurgesteld na 90 minuten het veld. De bij Wilhelmina debuterende A junior Jeroen Wolters was door zijn droom debuut voor een groot deel verantwoordelijk voor de afgang van de Dalemers. Hij nam drie van de vier Wijk en Aalburgse treffers voor zijn rekening. Toch zag het er aanvankelijk voor de Gorcumse Jonge Spartanen niet naar uit dat ze door de hekkensluiter in 2F op een nederlaag getrakteerd zouden worden. Door treffers van Louis Damen (2x) en Davis Ruane vlak voor rust, ging de thuisploeg met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in. Alleen Wolters wist voor de thee voor Wilhelmina tegen te scoren. Na de thee zakte de elf van Elands opzichtig door de mand. Nadat Tommy Kant net na rust de kans op 4-1 had laten liggen was het een minuut later wel raak. Anton Versteeg bracht voor de bezoekers de aansluitingstreffer op het scorebord. Het was wederom de debuterende Jeroen Wolters die op een loodzwaar veld met twee treffers de thuisploeg het genadeschot gaf. Door deze nederlaag zijn de Dalemers de top drie voorlopig uit het zicht verloren. Met nog twee zware wedstrijden voor de winterstop, Altena (uit) en koploper Stedoco (thuis), wordt het nog een lastige klus voor de Jonge Spartanen de schade tot de eerste rustperiode in de competitie beperkt te houden.

Derde klasse

SSC’55 – Woudrichem 4-0

Als de als hondstrouw bekend staande meegereisde Wourkum supporters het ruim voor tijd al voor gezien houden, is er iets goed mis met de plaatselijke voetbaltrots. Er valt voor hen dit seizoen maar bitter weinig te genieten. Het Bolwerk is deze voetbaljaargang allang geen Bolwerk meer waar menig tegenstander met knikkende knieën naar afreisde. In uitwedstrijden is het niet veel anders gesteld met de groen/witte brigade. Absoluut dieptepunt was het optreden afgelopen zaterdag in Sprang-Capelle. Totaal ongeïnspireerd en lusteloos werd aan de klus tegen SSC’55 begonnen. Daar wisten de Capellenaren wel raad mee. Vooral Jasper de Gardeijn wist het matte optreden van de Wourkumers wel te waarderen. Hij scoorde drie van de vier doelpunten voor de thuisploeg. Na de derby aanstaande zaterdag tegen Vuren krijgen de groen/witten een paar weken rust en tijd om hun wonden te likken tijdens de winterstop. Een laatste plaats op de ranglijst, zes schamele punten uit 11 wedstrijden, maar vijf gescoorde doelpunten is een ploeg als Woudrichem onwaardig.

Zondagvoetbal

Vierde klasse

Raptim - RKTVC 1-1

Volgens Raptim trainer Murat Tatli heeft zijn ploeg zondagmiddag op Molenburg Zuid een nieuw record gevestigd: ”Een nieuw record kansen missen,” aldus de Leerdammer, “wij creëren al week na week kans na kans, maar weten niet te scoren. Het is echt om hopeloos van te worden.” Ook zondag waren de grootste kansen niet aan de Gorcumers besteed. Op eigen kunstgras was Raptim wederom de bovenliggende ploeg zoals zo vaak dit seizoen. Al na twee minuten schoot Yilmaz Toktas op aangeven van Ayan Uslu de 1-0 binnen. Uit een van de sporadische keren dat de bezoekers uitkwamen, werd na een half uur spelen via de kluts de gelijkmaker aangetekend. Die bleef tot de 90ste minuut op het scorebord staan, zodat Tatli & co. wederom te weinig kregen.

Programma zaterdag: IJsselmeer Vogels-Kozakken Boys; Schelluinen-Vlissingen; Altena-GJS; SVW-SV Meerkerk; Sleeuwijk-GVV’63; Woudrichem-Vuren; ODS-EBOH; Leerdam Sport-Unitas(za); Herovina-BVV Caterpillar. Programma zondag: Unitas(zo)-VC Vlissingen; FC Engelen-Raptim.