Rapid steelt punten in laatste minuut

7 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Rapid heren 1 leert snel. De hoge druk tegen de wedstrijd tegen Dordrecht vorige week bood inspiratie voor de wedstrijd uit tegen Udenhout. De Gorcumers gingen behoudend maar wel fel van start. Echter de Udenhouters lieten zich ook niet onbetuigd. Snelle combinaties en rushes werden door de Gorinchemse verdediging afgeslagen.

Helaas werd een onachtzaamheid aan de zijde van Rapid omgezet in een doelpunt voor Udenhout. Het arbitrale duo leek hierna een stempel op de wedstrijd te willen drukken door streng te fluiten en snel richting de kaarten te grijpen. Dirk van de Reek moest commentaar op zichzelf dan ook bezuren met 5 minuten rust op de bank na een gele kaart.

In de tweede helft zorgde de uitermate goed invallende A1 speler Roderick Wijting voor een fraaie stunt. Na een lange rush over zeker driekwart veld rondde hij zijn solo af met een scherpe voorzet waardoor Erik van de Wijngaarden de 1-1 kon aantekenen.

De vreugde was van korte duur omdat Udenhout één van de vele daarop volgende corners uiteindelijk wel wist te benutten en de voorsprong weer naar zich toe trok. Maar Rapid bleef aanvallen en met resultaat. Routinier Gijs de Heus kwam vrij op rand cirkel en met een onhoudbare backhand in de verre kruising tekende hij voor de aansluitende treffer voor Rapid.

Nog een routinier zorgde voor de uiteindelijke winst van Rapid. Op voorgeven van Joost Snoek wist broer Ab met een tip inn de 3-2 twee op het scorebord te zetten.