Feestmaand in het Piazza Center

7 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – De goede Sint had zaterdagmorgen waarschijnlijk te veel werk om zelf een bezoekje aan het Piazza Center te brengen. Gelukkig had hij een prima Pietenband en een aantal losse Pieten gestuurd en de stemming zat er dan ook goed in. Na 5 december volgen voor de ondernemers in het winkelcentrum nog een paar drukke weken met heel veel activiteiten. We keken alvast vooruit met twee van hen: Cor-Jan van Lopik van de gelijknamige viswinkel en Harry Riemslag (Gall & Gall). Beiden zijn lid van het bestuur én de activiteitencommissie van het Piazza Center.

,,We proberen het voor het winkelende publiek zo gezellig mogelijk te maken”, vertelden ze. ,,Op zaterdag 12 december zingen tussen 11.00 en 17.00 uur om beurten Het Arkels Visserskoor, Shantykoor De Biesbosch en Havenkoor Vissershang. Hoogtepunt is een gezamenlijk optreden om 16.30 uur."

Op donderdag 17 december zorgt het koor For Fun tussen 18.00 en 21.00 uur voor de nodige sfeer. Vrijdag 18 en zaterdag 19 december richt een aantal winkeliers een kerstmarkt in. Op de zaterdag kunnen de bezoekers tussen 13.30 en 15.30 uur genieten van de fraaie klanken van Merwe Sinfonietta, een kamerorkest van gevorderde amateurmusici uit Gorinchem en omstreken. Ook op 23 en 24 december staat het Piazza Center in het teken van de muziek met onder andere een optreden van een Charles Dickenskoor.

,,We proberen zo goed mogelijk in te spelen op de extra verkeersdrukte rond het winkelcentrum die de decembermaand nu eenmaal met zich meebrengt. Op alle zaterdagen en de dagen voor Kerst en Oud en Nieuw zullen gecertificeerde parkeerwachten het verkeer in goede banen leiden. Daarnaast willen wij de automobilisten oproepen om zich ten opzichte van medeweggebruikers met enige tolerantie op te stellen.”

advertentie
advertentie