Afgekeurde baan voor Typhoon

8 december 2009 om 00:00 Nieuws

De gemeente gaat morgen in gesprek met bestuursleden van de vereniging om hen het slechte nieuws officieel mee te delen. ,,Iedereen is er bij gebaat dat de baan nu zo snel mogelijk goed gekeurd wordt,”aldus gemeentewoordvoerster Maudy van Houwelingen. De verwachting is dat de baan voor de start van het nieuwe seizoen hersteld is.

Coating baan voldoet niet aan strenge eisen GORINCHEM - Het boek wat betreft de atletiekbaan van Typhoon is voorlopig nog niet gesloten. Een nieuwe hoofdstuk lijkt te worden toegevoegd aan het toch al voortslepende verhaal nu blijkt dat de onlangs opgeleverde baan niet is goedgekeurd. Officieel weet de atletiekvereniging nog van niets, maar woordvoerder Peter van Grinsven van Typhoon reageerde onaangenaam verrast op het nieuws dat inmiddels is bevestigd door de gemeente.

Door Mirjam de Swart

,,Officieel weet ik nog van niks, maar officieus had ik vrijdag al gehoord dat het niet goed zat met de baan.” Aan het woord is Peter van Grinsven. Hij baalt er stevig van dat de baan is afgekeurd. De kunststof toplaag moet opnieuw worden aangebracht en er zijn enkele kleinigheden, zoals de belijning, niet in orde.

,,Wanneer deze toplaag opnieuw wordt aangebracht is aan de aannemer, maar de verwachting is dat dat in het voorjaar gaat gebeuren.” Van Grinsven heeft hier echter een zwaar hoofd in. ,,Vorig jaar zou de toplaag ook in maart/april worden aangebracht. Door allerlei omstandigheden zoals het slechte weer is dat uiteindelijk ook niet gelukt. Wat de gemeente wil is mogelijk, maar dan moet echt alles mee zitten.”

Van Grinsven zet ook vraagtekens bij de keuring zelf. ,,Normaal is daar altijd iemand van de Atletiek Unie bij aanwezig en iemand van Typhoon. We zijn nu van te voren niet ingelicht over de keuring. Waarom weet ik niet, maar vreemd vind ik het wel.”

advertentie
advertentie