Kerstroos in de Kerstnacht

8 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In de kerstnachtviering van de Kerk met de Beelden wordt een kerstverhaal verteld, omlijst met klassieke muziek. Vooraf worden kerstliederen gezongen en in de eenvoudige liturgie zal het kerstevangelie niet ontbreken. Martine Pothuis, die deze feestelijke dienst leidt, vertelt een bewerking van het verhaal van Selma Lagerlöf: De legende van de Kerstroos.

De muziek wordt verzorgd door Koos van Vliet (piano) en Hanny de Jong (cello). Zij zullen stukken spelen van onder andere Henk Klop en Gabriël Fauré. Hanny De Jong en Koos van Vliet geven regelmatig samen concerten en staan bekend om hun prachtige samenspel en gevoelige uitvoering.

Hanny de Jong heeft zich na haar conservatoriumstudie toegelegd op kamermuziek. Jarenlang maakte zij deel uit van het Miranda Kwartet. In verschillende orkesten trad zij veelvuldig op in binnen- en buitenland. Nu is zij werkzaam als cellodocente op de muziekscholen Alphen aan den Rijn, Nieuwerkerk aan den IJssel en Gorinchem. Koos van Vliet heeft na zijn staatsexamen piano improvisatie en compositie gestudeerd. Hij werkt als pianodocent op verschillende muziekscholen, geeft privélessen en maakt deel uit van het salontrio Romanza.

De kerk is op donderdag 24 december open om 21.00 uur, de dienst begint om 21.30 uur. Het zingen van kerstliederen begint ongeveer tien minuten van te voren. Adres: Peulenstraat 167, Hardinxveld-Giessendam. Verdere info: kerkmetdebeelden.nl of Tilly de Groen (0184-617365).

advertentie
advertentie