Groot Kerstconcert in Grote Kerk

8 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het traditionele Gorcumse Kerstconcert in de Grote Kerk te Gorinchem is een begrip in stad en regio en een traditie die niet meer is weg te denken. Zaterdag 19 december, aanvang 19.30 uur, staat de Grote Kerk weer bol van muzikale klanken.

Ook dit jaar is er weer een gevarieerd sfeervol programma vastgesteld. Naast het optreden van de 120-jarige Bazuin o.l.v. Henk Bonenkamp zijn er dit jaar uitgenodigd The Dutchman A Capella vocal Group o.l.v. Jetse Bremer en het bekende Carmel Quintet, vrolijke Klezmer muziek in optie forma. Ook het koperensemble zal de vocal group begeleiden en ook solo spelen. Dat de organisatie altijd zoekt naar een brede en gevarieerde programmering lijkt ook dit jaar weer te zijn gelukt.

De Koninklijke Harmonie De Bazuin staat altijd aan de basis van deze reeks kerstconcerten en viert bestaat 120-jaar. En is daarmee de oudste muziekvereniging van Gorinchem. De Bazuin staat ook voor vernieuwingen in de programmering en indrukwekkende samenspel en klankkleur. Men herkent hiermee ook de enthousiaste werkwijze van dirigent Bonenkamp. Deze dirigent is reeds 21 jaar actief bij de Gorcumse vereniging en brengt deze tot grote hoogte.

Tijdens het concert zullen ook een aantal muzikanten solistisch optreden. Het Kerstconcert staat hoofdzakelijk voor sfeervolle (kerst)muziek maar indrukwekkend zal ook worden de te spelen topcompositie Reminiscencia Gitana van Andre Waignein. Van oorsprong een werk voor piano. Andre Waignein schreef het voor de Spaanse pianiste Blanca Quevedo, een leerlinge van hem aan het Konklijk Conservatorium van Brussel. Dit werk bevat alle elementen om het een interessante compositie te maken: melodie, virtuositeit en naturlijk het ‘Gitana’ ofwel ‘Zigeuner’ karakter. De delen volgen elkaar zonder onderbreking op en zorgen voor een contrastrijk geheel dat tot de laatste toon blijft boeien. Het werk ging in premiere in 1994, tijdens een internationale compositiewedstrijd in Corciano in Italië.

Kaartverkoop voor tien euro per persoon bij Primera, Hoogstraat en Gorinchem Oost, Bruna Piazza Center en Boekhandel De Mandarijn aan de Gasthuisstraat te Gorinchem. Kaarten zijn ook op de avond verkrijgbaar aan de kerk. De kerk is open op 19.00 uur en er zijn vrije zitplaatsen. Aanvang concert 19.30 uur.

advertentie
advertentie