Slot Loevestein Midwinterfeest

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

POEDEROIJEN - Spannende verhalen, winterse gerechten, grote vuren, black gospel en wel 1000 kaarsjes. dat zijn de ingrediënten van het eerste Midwinterfeest op Slot Loevestein. Dit midwinterfeest wordt gehouden op 24, 27 en 28 december van 17.00 uur tot 21.00 uur.

Op de sfeervolle zolder van het kasteel lezen beroemde kinderboekschrijvers spannende verhalen voor. Kinderen kunnen lekker warm verpakt in een fleece deken luisteren naar bekende schrijvers als Jan Paul Schutten (De wraak van het spruitje: het kinderboekenweekgeschenk van 2009), Arend van Dam, Thijs Goverde, Martine Letterie en Mieke van Hooft.

Op strobalen bij het vuur is het in de vesting volop smullen van winterse gerechten, zoals stamppot boerenkool met worst, goed gevulde erwtensoep en knapperige broodjes beenham. Heerlijk met warme chocomel of glühwein. Ook is er lekker eten speciaal voor kinderen verkrijgbaar.

In de ‘Zael’ brengen engeltjes met hoge stemmen mooie kerstliederen ten gehore. Om stil van te worden. Lekker swingen en meezingen kan buiten op de Voorburcht bij spetterende black gospelmuziek.

Maar er is nog veel meer te doen: boeiende verhalen voor volwassenen, workshops fakkels maken voor kinderen, optredens van de fanfare... Dus warme jassen aan, dikke sjaals om en snel naar Loevestein. Laat de winter maar komen.

Bij twee 2 betalende passagiers op het traject van Gorinchem, Vuren of Woudrichem naar Loevestein mag er 1 persoon gratis mee. De watertaxi vaart tijdens het Midwinterfeest van 16.30 tot 21.30 uur. Reserveren minimaal 1 dag van tevoren via 06-22558233.

Toegangsprijzen Midwinterfeest: Volwassenen € 11,-; Kinderen (4 - 18 jaar) € 9,50. Vrienden gratis op vertoon van Vriendenpas. Korting met Museumkaart. Meer informatie: www.slotloevestein.nl

advertentie
advertentie