Opbrengst vuurwerkbrillen Specsavers voor KNGF

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Vuurwerk is mooi, feestelijk en spannend, maar kan ook gevaarlijk zijn. Zo eist het afsteken van vuurwerk tijdens Oud en Nieuw elk jaar zijn tol onder tientallen slachtoffers. Ruim de helft van hen loopt hierbij ernstig oogletsel op. Blijvend letsel dat kan worden voorkomen door het dragen van een vuurwerkbril. Een bril die niet alleen maximale veiligheid biedt, maar ook mooi is vormgegeven. De vuurwerkbril is dit jaar voor slechts vijf euro verkrijgbaar bij Specsavers Gorinchem aan de Westwagenstraat 2. Bovendien schenkt de winkel de volledige opbrengst aan KNGF Geleidehonden, waarvan Specsavers sponsor is. Topmodel Kassandra Schreuder en een pup in opleiding bedanken iedereen die met de aankoop van een vuurwerkbril een bijdrage levert aan het goede werk van het opleidingscentrum van geleidehonden.

,,Het oude jaar wordt ook dit jaar ongetwijfeld uitgeluid met oorverdovend vuurwerkgeknal en kleurrijk siervuurwerk. Een prachtig schouwspel, dat helaas niet zonder risico’s is”, benadrukt opticien Mike Boemaars van Specsavers Gorinchem. ,,Hoewel veel mensen met het oog op veiligheid allerlei voorzorgsmaatregelen treffen, vergeten zij vaak te denken aan een goede oogbescherming. En dat terwijl jaar in, jaar uit tientallen mensen blijvend oogletsel oplopen door op een onveilige manier vuurwerk af te steken. Dat kan worden voorkomen door de vuurwerkbril op te zetten. De bril is van plexiglas en sluit aan alle kanten goed af. Zodat je verzekerd bent van een maximale oogbescherming én onbezorgd kunt genieten van vuurwerk. Bovendien is de bril mooi vormgegeven en kun je er prima mee voor de dag komen!”

Met de actie streeft Specsavers niet alleen naar minder oogletsel door vuurwerk, maar steunt zij ook het belangrijke werk van KNGF Geleidehonden. ,,We zijn ontzettend blij dat Specsavers Gorinchem de volledige verkoopopbrengst van de vuurwerkbril aan ons schenkt”, zegt Ellen Greve, directeur van KNGF Geleidehonden. ,,Dankzij deze bijdrage zijn wij in staat nog meer geleidehonden op te leiden. Hierdoor krijgt de bewegingsvrijheid van visueel gehandicapten een impuls en dat is een zeer waardevolle bijdrage aan hun kwaliteit van leven. Onze pups in opleiding én hun toekomstige baasjes zijn hier erg dankbaar voor.“

advertentie
advertentie