Theater 't Pand

11 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Songwriters United is een uniek collectief van de drie Nederlandse singer-songwriters. BJ Baartmans, Eric Devries en Eric van Dijsseldonk zijn geschoold, gepokt en gemazeld in het Nederlandse muziekcircuit. Manouvrerend tussen kroegbiljart en theaterpodium, jeugdsoos en rootsfestival hebben ze zich gemanifesteerd en gaandeweg hun grenzen verlegd. Van het Evoluon in Eindhoven tot Hotel Arena in Amsterdam, Antone’s in Austin tot Borders Bookstore in Boston, het socialistisch werktheater in Milaan tot BBC’s countrytime in Belfast. Begeesterd door de onbezonnen helden van de punk en new wave generatie, onderwezen door de grote songwriters uit americanaland en nooit ver weg van de popparels uit de sixties halen de mannen hun verhaal uit een rijke muzikale geschiedenis. Ze hebben elkaar gevonden in een diepgewortelde liefde voor het ambachtelijk songschrijven en vertolken, in de traditie van Dylan, Waits, Earle, Beatles, Van Morrison, Vreeswijk, Vrienten en Van het Groenewoud. Ieders hoogstpersoonlijke ontboezemingen worden daarmee mooi gedeelde smart.

Een grote productiviteit en een gezonde saamhorigheid hebben het drietal goed op de kaart gezet: Als solisten en sinds 2004 ook als Songwriters United, op podium en op schijf, met veel waardering in de pers en bij een almaar groeiende schare muziekliefhebbers. 'Mannen met een Verhaal' is het nieuwe programma van Baartmans, Devries en Van Dijsseldonk, waarin hun opvallende muzikale stoelendans wederom een afwisselende en avontuurlijke voorstelling oplevert: een duik in het eigen verleden maar ook in de bron via goed gekozen en fijn gearrangeerde covers. En waarin drie songwriters pur sang ook nog eens geïnspireerde begeleiders blijken, thuis op allerhande snaarinstrumenten als gitaar, banjo, bas, piano en mandoline. Songwriters United is vrijdag 18 december, 20.30 uur te zien in theater 't Pand. Entree: 8.50 euro.

Boom en Poldervaart staan zaterdag 19 december vanaf 20.30 uur op de planken van 't Pand. De entree is 8,50 euro. En o, wat is er veel mis op de wereld, dat hoef je Boom & Poldervaart niet uit te leggen. Met kerst is dit het moment om stil te staan bij al het leed in de wereld. Balancerend op de grens tussen bijtende spot en milde ontroering brengen de heren hun smartlappen en kerst liederen ondersteund door het onvolprezen Boom en Poldervaart showorkest .

advertentie
advertentie