,De Olympische Spelen komen niet naar Gorinchem’

12 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - ,,De baan kon niet stuk tijdens de clubkampioenschappen van Typhoon in oktober. Het ene record na het andere record werd verbroken en iedereen was enthousiast over de baan.” Wethouder Bert Biemans begrijpt niet waarom de baan van atletiekvereniging Typhoon onlangs is afgekeurd.

Biemans: ,,Als je twee foto’s naast elkaar legt met op de één een goedgekeurde baan en op de andere de baan van Typhoon dan zie je geen verschil. “ De baan van Typhoon is afgekeurd omdat de coating op enkele plekken net millimeters te dus is aangebracht. Ook is de belijning niet volgens de strenge eisen aangebracht.

,,De baan moet voldoen aan Olympische eisen, maar er worden hier in Gorinchem geen Olympische Spelen gespeeld. Eigenlijk is het belachelijk dat die eisen zo streng zijn. Het voetbalveld van Unitas hoeft ook niet van dezelfde hoge kwaliteit te zijn als het veld dat in de Arena ligt, “ legt Biemans zijn standpunt uit.

De wethouder vindt het vervelend dat de baan is afgekeurd, maar voelt zich niet verantwoordelijk. ,,De gemeente staat hier in feite helemaal buiten. De keuring wordt aangevraagd door de aannemer bij ISA Sport, zij verrichten de keuring. Ze kunnen wel gelijk weer met een beschuldigende vinger naar ons wijzen, maar dit ligt buiten onze macht.”

Typhoon en de gemeente zijn vorige week met elkaar in gesprek geweest. Naar verwachting kunnen de oneffenheden in de baan in het voorjaar, dus voordat het atletiekseizoen begint worden verholpen. Typhoon vreest dat door allerlei omstandigheden zoals het weer die vorig jaar roet in het eten gooiden, de baan pas veel later kan worden hersteld en dat er komend seizoen weer geen wedstrijden gespeeld kunnen worden. Volgens de gemeente is er voorlopig geen aanleiding om van dit doemscenario uit te gaan.

advertentie
advertentie