High tea voor vrijwilligers Signalerend Huisbezoek

12 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Voor de vrijwilligers van het Signalerend Huisbezoek hebben vorige week donderdag kunnen genieten van een high tea. Dit om hen te bedanken voor hun inzet voor ouderen in Gorinchem. De high tea werd georganiseerd door de ouderenadviseurs van de gemeente Gorinchem.

Het Signalerend Huisbezoek werd dit jaar voor de zevende keer gehouden. Speciaal opgeleide vrijwilligers legden huisbezoeken af bij inwoners van 75 jaar en ouder uit de wijken Stalkaarsen en Haarwijk, om een beeld te krijgen van de wensen en problemen van ouderen in Gorinchem. Door middel van een vragenlijst verzamelden de vrijwilligers informatie over onder meer gezondheid, wonen, mobiliteit, financiën en behoefte aan contacten. Daarnaast informeerden zij ouderen over voorzieningen en de mogelijkheden die er zijn om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Als er problemen waren of ouderen vragen hadden, werden die doorgegeven aan de ouderenadviseurs. Zij maakten dan op korte termijn een afspraak met de oudere.

In restaurant Oud-Vuren in Vuren werden de huisbezoeken geëvalueerd en kwam wethouder Oostrum langs om de vrijwilligers te bedanken. Eén van de vrijwilligers vertelde over de huisbezoeken: ,,Over het algemeen zijn ouderen in Gorinchem erg positief, het zijn geen klagers. Ze zijn blij dat je komt en dat ze hun verhaal kwijt kunnen." Wethouder Oostrum beaamde dit. ,,Onder ouderen is veel klein leed, dat niemand ziet. Daarom zijn de vrijwilligers van het Signalerend Huisbezoek belangrijk. De gemeente doet al veel verkennend werk, maar de vrijwilligers zorgen ervoor dat problemen ook een menselijk gezicht krijgen."

,,Mensen die het Klantcontactpunt gevonden hebben, zijn zeer tevreden over de dienstverlening", aldus wethouder Oostrum. ,,We zijn ontzettend blij dat u dit als vrijwilliger doet, ik hoop dat u het lang leuk blijft vinden en blijft doen. Allen hartelijk bedankt voor het vele werk dat u gedaan heeft." Na zijn toespraak overhandigde de wethouder iedere vrijwilliger een cadeau, in de vorm van een boekje over de dimensies van het ouder worden.

Een aantal vrijwilligers deed dit jaar al voor de zevende keer mee. Alle vrijwilligers hebben samen 425 huisbezoeken afgelegd. De coördinatie van het project Signalerend Huisbezoek ligt bij ouderenadviseurs Karlijn Westermann en Martine Kooijman. Zij zijn bereikbaar via het Klantcontactpunt van de gemeente, 0183 65 95 35 of ouderenadviseurgorinchem@meeav.nl.

advertentie
advertentie