Beladen duel op het Bolwerk tussen Woudrichem en Vuren

12 december 2009 om 00:00 Nieuws

Wourkumers weten

het net na 600 minuten

weer eens te vinden.

WOUDRICHEM - Een beladen wedstrijd zaterdagmiddag op het Bolwerk tussen Woudrichem en Vuren. In september troffen Woudrichem en Vuren elkaar in de eerste competitiehelft. Resultaat toen: drie ambulances, een zware blessure voor Vuren-captain Bart Muilwijk en een langdurige schorsing voor Pascal Rooster. Door deze voorgeschiedenis waren er zaterdag weer veel onderhuidse gevoelens op het veld te bespeuren. Maar liefst 19 maal moest door de beide verzorgers uitgerukt worden. Ditmaal kwamen er echter geen ambulances aan te pas en door de uitstekende arbitrage van scheidsrechter Kenso uit Kloetingen dreigde het duel geen enkele maal te escaleren. Beide ploegen werden hiervoor beloond met een punt: 1-1.

Op 12 september van dit jaar ontaardde de wedstrijd in Vuren in een ware ‘armada’ van ambulances. Maar liefst drie spelers, de Wourkumers Walter van Burgel en Stephan Vink en Bart Muilenburg van Vuren, werden die bewuste middag afgevoerd naar een ziekenhuis. De zwaar geblesseerde Muilenburg is inmiddels weer op de weg terug en is met zijn revalidatie gestart. Hij was zaterdag niet als toeschouwer op het Bolwerk aanwezig. Volgens Vuren aanvoerder Albert van Zandwijk (die vlak voor tijd trouwens tegen zijn tweede gele kaart aanliep, dus rood) zou dat te ingrijpend voor zijn ploeggenoot zijn geweest: ,,Bart is er bij zowel uit als thuiswedstrijden altijd bij, maar vond het te emotioneel om mee naar Woudrichem te gaan.”

Zorgen waren er genoeg voor trainer Cees van Bavel. De Wourkumers zijn met een ronduit slecht seizoen bezig met als apotheose de dramatisch slechte wedstrijd vorige week tegen SSC’55. Sinds 10 oktober is er door de groen/witten niet meer gescoord en het hondstrouwe thuispubliek, dat ondanks de tegenvallende resultaten de gang naar het Bolwerk blijft maken, wachten deze voetbaljaargang nog steeds op de eerste thuistreffer. Na 600 minuten doelpuntloos te zijn geweest, bracht Jurgen Braat daar tot grote opluchting van de bank en de tribune verandering in. Een kwartier na rust bracht hij de op vele plaatsen gewijzigde formatie van van Bavel op voorsprong. Groot was de Wourkumse vreugde. De bank werd bedolven onder het gehele elftal. Doelpuntenmaker Jurgen Braat met een brede glimlach: ,,Het was wel even schrikken om dat net te zien bewegen. Vorige week na die dramawedstrijd in Capelle hebben we een aantal goede gesprekken gehad. Niet alleen met de technische staf, maar ook onderling. Er zijn best harde woorden gevallen, maar wij zijn er goed uitgekomen. ‘De mouwen opstropen en er voor gaan,’ dat was en is ons devies. Vanmiddag hebben we dat eindelijk laten zien.”

De drie punten bleven desondanks niet achter op het Bolwerk. Het was vijf minuten voor tijd Albert van Zandwijk die de gasten langszij bracht. Cees van Bavel was toch tevreden, omdat hij zijn ploeg alles had zien geven: ,,Het was een wedstrijd met veel felle duels. Wat een verschil met vorige week. De voorbije periode hebben wij, spelers, technische staf en bestuur, onszelf een spiegel voorgehouden. De jongens hebben zich vanmiddag voor 300 procent gegeven. We hebben zelfs de kans op de overwinning gehad toen Vuren vol op de aanval ging spelen. Jammer dat wij de drie punten niet op het Bolwerk hebben weten te houden. Deze wedstrijd geeft me wel een positief gevoel naar de toekomst toe.”

Ook zijn collega Sander van Steenis had vrede met de puntendeling: ,,Wij mochten zeker niet verliezen. Het was een beladen wedstrijd met veel strijd. Voor de rust vond ik ons de betere ploeg. Na rust heerste Woudrichem op het middenveld en kregen wij het moeilijker. Toch een terechte uitslag, denk ik. Beide teams hebben vanmiddag laten zien ook gewoon tegen elkaar te kunnen voetballen zonder incidenten.” Van Steenis deelde mee dat hij na dit seizoen vertrekt als trainer bij Vuren. ,,Van de KNVB heb ik tot en met dit seizoen dispensatie omdat ik niet over de vereiste papieren beschik. Wellicht ga ik aan de slag binnen de vereniging als bestuurslid technische zaken, maar het is ook goed mogelijk dat ik bij een andere club als trainer aan de slag ga. Ik sluit niets uit.”

advertentie
advertentie