Onthutsend zwak SVW afgetroefd door Meerkerk

12 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een onthutsend zwak voetballend SVW werd zaterdag op strijd en inzet afgetroefd door degradatiekandidaat Meerkerk. De Meerkerkers moeten zich in een speeltuin gewaand hebben deze middag in Gorinchem. De formatie van de aan het eind van het seizoen afscheid nemende trainer Chris van den Dungen, kon doen wat het wilde. Het middenveld was volledig in handen van de gasten en de geelzwarte aanvallers werden telkens op een meter gedekt door de onzeker ogende SVW-defensie. Het resulteerde voor de tweede keer op rij in maar liefst vijf tegengoals en vanzelfsprekend een ruime nederlaag. Een verdiende nederlaag, want waar Meerkerk een aantal gevaarlijke schoten op doel afvuurde, leverde SVW in de complete eerste helft welgeteld één schot op doel.

Het was al vanaf de eerste minuut duidelijk dat SVW een moeilijke middag tegemoet zou gaan, toen Meerkerk vrijuit mocht uithalen binnen de zestien meter. Dit schot werd nog gekeerd, maar in de tiende minuut maakte de geslepen Ruud Vink de goal: 0-1. Na 36 minuten voetbal een kans voor de ingevallen spits Toefik El Amghar, maar hij zag zijn schot gekeerd. Nog voor rust viel de 0-2, die al een tijdje in de lucht hing: een afstandsschot van Martijn van der Hagen.

Na de rust startte SVW nog slechter. Binnen vijf minuten kon Meerkerk al twee keer gebruik maken van de enorme hoeveelheid ruimte die het kreeg. Jeroen van der Hagen en nogmaals Ruud Vink mochten vogelvrij binnen tikken: 0-4 en hiermee was de wedstrijd beslist.

SVW-er Dennis Vroegh toonde zijn ongenoegen door binnen een minuut twee kopballen binnen de palen te werken: 2-4. Veel spanning bracht het niet terug, want het slotakkoord was weer voor Meerkerk, dat in de persoon van Martijn van der Hagen een houdbaar schot tot doelpunt gepromoveerd zag worden: 2-5.

Cijfers: SVW-Meerkerk 2-5 (0-2). Doelpunten: 10min. Ruud Vink 0-1, 38min. Martijn van der Hagen 0-2, 46min. Jeroen van der Hagen 0-3; 50min. Ruud Vink 0-4, 63min. Dennis Vroegh 1-4, 64min. Dennis Vroegh 2-4, 77min. Martijn van der Hagen 2-5.