Tjoba maatje te groot voor GKV

13 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Ook deze week lukte het GKV niet om de eerste thuisoverwinning in de Hoefslag binnen te halen. Het werd een fanatieke wedstrijd met veel doelpunten en strafworpen. In de eerste helft kon GKV Tjoba nog goed tegenstand bieden, maar in de laatste tien minuten voor de rust lieten de Gorcumse korfballers steken vallen. Tjoba speelde het in de tweede helft goed uit en won de wedstrijd met 23-27.

Op papier leek het een spannende wedstrijd te worden. De ploegen deelden de vierde plaats met evenveel wedstrijdpunten en de winnaar van deze wedstrijd zou aansluiting vinden bij de top. Deze spanning was vanaf de eerste minuut goed zichtbaar. Beide ploegen begonnen direct fel aan de wedstrijd. Het eerste schot van de uitploeg vond meteen de korf, waarop Saskia de Waard een mooi antwoord gaf en de bal van onder de korf erin gooide. Ook Tamara van den Bosch wist de korf te vinden.

De beginfase van de wedstrijd werd overheerst door overtredingen die meteen werden afgestraft door middel van strafworpen. Ondanks dat de Gorcumse ploeg twee strafworpen niet wist te benutten, konden ze goed meekomen met het schotzuivere Tjoba. Eliza Roest presteerde het om in het eerste kwartier van de wedstrijd vier knappe doelpunten op zijn naam te schrijven waardoor de stand gelijk opliep. Na twintig minuten spelen stond er 11-11 op het scorebord.

In de daarop volgende fase van de wedstrijd kreeg de ploeg van Jan Ouwerkerk het lastig. Verdedigend kregen ze veel strafworpen tegen en aanvallend werden er slordige plaatsfouten gemaakt. Door Sandra Moeliker en Willem Roest bleef de schade beperkt en verdwenen de ploegen met een ruststand van 13-16 in de kleedkamers.

Tjoba zette direct in de tweede helft de lijn door. Tamara van den Bosch en Yvonne Casteleijn benutten twee vrije schoten, maar het gat tussen de twee ploegen werd steeds groter. In de 43e minuut werd Arjan de Hoog gewisseld voor Niels Zandee. Na een direct daaropvolgend time-out wist GKV zich weer op te laden. Een mooi onderonsje tussen Willem en Eliza Roest zorgde voor een trefzeker schot van aanvoerder Willem Roest. Met 19-22 op het scorebord keeg GKV weer hoop en begon fanatieker te spelen. Desalniettemin liet Tjoba zich niet van de wijs brengen en bracht de stand op 21-16. Willem Roest en Rachid Maachi vinden beiden nog de korf, maar dit mocht niet baten. Tjoba won verdiend in Gorinchem met 23-27.

Met deze nederlaag achter de kiezen, maakt GKV zich deze week op voor de loodzware uitwedstrijd tegen Antilopen. Hopelijk weet GKV in de laatste wedstrijd van het jaar nog punten te pakken.