Sprinttitels voor Biesboschzwemmers Cornet en Goes

13 december 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSEN - Bij de winterkampioenschappen van de Biesboschzwemmers zou de strijd bij de dames gaan tussen Anouk Goes (1994) en Tonny Methorst (1988). Volgens de voorberekening zou Tonny moeten winnen, maar na de vier races bleek Anouk op drie van de vier afstanden haar persoonlijke records aangescherpt te hebben. Voor Tonny was er alleen een record op de vlinderslag. Uiteindelijk waren de records van Anouk voldoende voor de titel bij de dames. Bij de heren waren volgens de voorbeschouwing de eerste prijzen voor de 'oudjes'. Harry Cornet (1971) bleek uiteindelijk de beste op de sprint.

Bij de dames moest favoriet Tonny Methorst genoegen nemen met het zilver. Derde werd Kim Wijnja (1991), zij zwom op drie van de vier afstanden een persoonlijk record en op de vlinderslag evenaarde zij haar beste tijd. Het verlies zit bij Kim op de schoolslag waardoor zij niet hoger kwam dan een derde plaats. De laatste twee bekers gingen naar Annette Wijnja (1967) en Francijna de Kooter (1980). Annette verbeterde zich op de vlinderslag en rugslag en Francijna zwom een hele goede tijd op de rugslag.

Bij de heren was het verschil met nummer twee ruim 3,5 seconde. Vincent van Dijk (1992) zwom drie persoonlijke records, maar dit was niet genoeg om Harry Cornet voor te blijven. Harry wist het verschil van 3,8 seconden ruim goed te maken. Erik Drewes (1984) kwam 0,77 seconden tekort voor het zilver. Hij 'verloor' het zilver waarschijnlijk op de laatste afstand. Erik was hier absoluut niet tevreden over en dat bleek later overduidelijk. Tussen Willjan van der Zouwen (1982) en Mark Visser (1988) was het verschil nog kleiner. Mark kwam 0,06 seconden tekort voor de vierde plaats. Willjan zwom drie persoonlijke records daar waar Mark er net iedere keer boven bleef.

Bij de meisjes 10 en 11 jaar wist Sanne van de Pol (1998) de titel te veroveren. Zij was de beste over de 50 rug-, school- en vrije slag. Jade Groeneveld (1999) zwom net als Sanne drie persoonlijke records, maar Sanne was op twee van de drie afstanden sneller en daardoor de beste van de twee. Anne Ippel (1998) lukte het niet om haar beste tijden te verbeteren, maar het was voldoende voor de derde plaats. Bij de jongens was er helaas maar een deelnemer. Xander Korsman (1999) laat iedere keer weer progressie zien en nu deed hij dit op de rugslag, maar het zou leuker zou voor Xander als hij meer tegenstand zou hebben.

De 8- en 9-jarigen zwommen 50 school- en vrije slag. Carmen Damen (2000) was de beste bij de meisjes op beide afstanden en liet daardoor Julia Verhoeven (2001) en Femke Golverdingen (2001) achter zich. De laatste twee dames behoren tot de talentengroep van de Biesboschzwemmers en dat hebben ze zeker laten zien. Bij de jongens is ook Tom Kruis (2000) een zwemmer uit de talentengroep. Hij werd ook winnaar van het goud voor Simon Schmidt (2001) en Nick Lisman (2000). Tom was op beide afstanden de beste en legde daarmee de basis voor zijn overwinning.

De jongste zwemmertjes hoefden 'maar' 25 rug- en schoolslag. Sommigen zwommen voor het eerst een wedstrijd en dan is alles nieuw en spannend. Bij de meisjes was Michelle Paans (2002) voor Sarah Damen (2002) de beste. Sarah bleef op haar beurt Genista Ippel (2002) voor. Bij de jongens werd de jongste zwemmer de beste. Ivan Pruijsen (2003) was Daniel Muilwijk (2002) te snel af. Beide wonnen een afstand, maar het verschil op de rugslag was aanzienlijk.

Het afsluitende onderdeel is al jaren de familie-estafette. Een ploeg van drie personen uit een gezin neemt het tegen elkaar op. De familie Wijnja wist familie Van den Berg voor te blijven. De familie Cornet mocht op de derde plaats gaan staan.

advertentie
advertentie