Dacom Foranto pakt volle winst tegen Set-Up

13 december 2009 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Al was het geen hoogstaand spel, de volleybalsters van Foranto konden zaterdag toch weer vier punten aan het totaal toevoegen. Tegen Set-Up uit Prinsenbeek moest er, soms onnodig, hard geknokt worden voor de punten, maar bleef de Werkendamse ploeg toch steeds aan de goede kant van de score: 4-0 derhalve.

Zaterdagavond begon Foranto met Eline van Drunen, Paula van Drunen, Ariette Visser, Sharon van Oord, Ilona Nieuwkoop en Wendy van Wijk. Coach Marcel moest zelf spelen en dus nam Gert-Jan Rouvoet het stokje over. Het begin was erg aftastend en de punten lagen dicht bij elkaar. Bovendien raakte halverwege de set Ariette geblesseerd aan haar voet, waardoor Foranto genoodzaakt was te wisselen. Liesbeth Holster maakte haar debuut op midden. Die switch was even wennen, maar de Werkendamse dames zetten de set toch om in winst met 25-19.

In de tweede set werd de opstelling wat omgegooid: Liesbeth werd diagonaalspeelster, Paula ging op buiten aanvallen en Ilona op midden. Drie speelsters op andere posities dus, wat in het begin goed te merken was. Erg rommelig spel en een slordige pass, waardoor er aanvallend geen druk kon worden gezet. De dames keken dan ook meteen tegen een achterstand aan. Maar Foranto vocht zich goed terug in de wedstrijd en won met 25-21. Iedereen leek zijn nieuwe plekje gevonden en dus bleef de opstelling in de derde set ongewijzigd. Toch begon Foranto wederom met een achterstand. Een aantal goede servicebeurten zorgden weer voor het nodige zelfvertrouwen aan Werkendamse kant: 25-18 was de eindstand in het voordeel van Dacom Foranto.

De laatste set volgde, met zonder wijzigingen. Er zat weinig tempo in de wedstrijd en de dames moesten alle moeite doen het spel te maken. Opnieuw zat Set-Up Foranto op de hielen, maar de Werkendamse volleybalsters wisten er net op tijd een einde te maken: 25-23.

Aanstaande vrijdag wordt de laatste wedstrijd van het jaar gespeeld. In sporthal de Crosser wacht dan tegenstander Atak uit Waspik.