Kampioenskandidaten Sleeuwijk en Herovina morsen punten

Kozakken Boys

Zaterdagvoetbal

Hoofdklasse

IJsselmeer Vogels-Kozakken Boys 2-2

De elf van Ad van Seeters zetten hun goede prestaties van de afgelopen weken voort in Spakenburg waar een verdiende remise tegen de ‘roden’ werd behaald. Diezelfde van Seeters zal na dit seizoen opgevolgd worden door LRC trainer Michel Langerak. De Boys reisden met de nodige problemen af richting IJsselmeer. Ondermeer Thijs Binnerts en Quintin Jacoba waren door blessures niet inzetbaar. In een gelijk opgaand duel toonden de Werkendammers veerkracht. Tot tweemaal toe werd teruggekomen van een achterstand. Eerst was het Elroy Boonstoppel die voor rust op aangegeven van Christiaan Opschoor de 1-1 binnen schoot. Na rust tekende Opschoor zelf voor de 2-2 eindstand. Door het gelijkspel blijven de Boys meedoen om de bovenste plaatsen.

Eersteklasse

Schelluinen-Kloetingen 0-0

Tegen het sterke Kloetingen boekten de Scaluners een goed resultaat. Trainer Erdin Curic keek na afloop tevreden terug op de wedstrijd: “Ik moet mijn jongens een groot compliment geven. De opdrachten werden prima uitgevoerd en er werd geconcentreerd en scherp gespeeld. Deze tegenstander heeft een prima elftal en gaat zeker bij de eerste vier eindigen.” Voor rust waren de gasten een paar maal dicht bij een treffer, maar vonden de uitstekend keepende Jeffrey ter Veer even zo vele malen op hun pad. Na rust kreeg ook de thuisploeg een aantal kansen. In de slotfase redde Richard Papilaja op de doellijn het verdiende punt voor de blauw/witte brigade.

Tweedeklasse

SVW-Meerkerk 2-5

Voor de tweede achtereenvolgende maal een fors verlies van de streepjes. Het zit de Gorcumers in deze decembermaand even niet mee. Plaaggeesten op Molenvliet waren Ruud Vink en Martijn van der Hagen die met vier doelpunten een groot aandeel in de Meerkerkse overwinning hadden. Met een 0-4 stand op het scorebord was de wedstrijd met rust al gelopen. Dennis Vroegh bracht een half uur voor tijd, met twee goals binnen de minuut, de spanning nog even terug, maar het waren de gasten die voor het slotakkoord tekenden. SVW haakt door deze nederlaag voorlopig af voor de strijd om de prijzen in 2F.

Altena-GJS 0-2

Twee aan elkaar gewaagde ploegen. Voor de voetballiefhebber was er echter in Nieuwendijk weinig te genieten, daarvoor speelden beide teams te pover. Uitblinker bij de Jonge Spartanen was doelman Michel van de Berg, die er met een aantal prima reddingen voor zorgde dat de volle buit meegenomen kon worden naar Dalem. Voor rust scoorde Tom Kant in de korte hoek, terwijl topscoorder Louis Damen na de pauze voor de eindstand zorgde. De wedstrijd werd overschaduwd door de rode kaart voor GJS aanvoerder Remon Duijzer wegens discriminerende opmerkingen aan het adres van Altena speler Sakis Moschalis.

Derdeklasse

Sleeuwijk-GVV’63 1-1

Duur en onnodig puntverlies in de strijd om promotie voor de mannen van vertrekkend trainer Dries Bos. Voor rust gebeurde er weinig op De Roef. Het was Arjo Nederveen die de Sleeuwijkers in het tweede bedrijf op voorsprong bracht. Daarna kreeg de thuisploeg nog een handvol mogelijkheden om de stand verder uit te breiden, maar was het de laaggeklasseerde ploeg uit Gameren die de gelijkmaker scoorde.

Vierdeklasse

Leerdam Sport-Unitas(za) 0-3

Een geflatteerde overwinning van de Gorcumers. Leerdam was de bovenliggende ploeg, maar verzuimde de trekker over te halen. De mannen van Peter van Horssen gingen een stuk effectiever met de kansen om. Voor rust was het Gert Jan Kraan die voor de bezoekers een penalty verzilverde. Na rust een opnieuw aandringend Leerdam, maar het waren Pim van de Ploeg en Nasim Kadiwahabi die de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot gooiden.

ODS-SVS’65 5-2

Een in de eerste helft redelijk voetballend SVS moest na de thee zijn meerdere erkennen in de Dordtenaren. Door doelpunten van Dennis Kramer en Tom Helder keken de Spijkenaren bij rust nog maar tegen een 3-2 achterstand aan. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over en liep uit naar een 5-2 eindstand. Volgens de aan het eind van dit seizoen vetrekkende trainer Teus Jacobs een terechte uitslag. Wel had hij zijn team strijd zien leveren.

Arkel-EBOH 0-5

Koploper EBOH had geen kind aan de Arkelaren, die niet verder kwamen dan de bal tegenhouden. Als de gasten uit Dordrecht secuurder met hun kansen zouden zijn omgesprongen, zou het Arkelse scorebord overuren hebben moeten maken. Peter den Engelsman, die zijn contract in Arkel deze week verlengde, vond de nederlaag niet eens geflatteerd.

Herovina-BVV Caterpillar 2-2

Duur puntverlies op sportpark De Kolk in de race om de titel. Naaste concurrent Heukelum verspeelde tegen Haaften ook twee punten, zodat de manschappen van trainer Hans Groenenberg goede zaken hadden kunnen doen: “Wij hebben dure punten in de strijd om het kampioenschap laten liggen.” Tegen de stugge Bosschenaren kwamen de Herwijners tweemaal op achterstand door even zo vele fouten van sluitpost Wilco de Leeuw. Kevin Steenbruggen bracht de thuisploeg met twee treffers weer langszij. Roland van den Dool kreeg direct rood.

Zondagvoetbal

Vlissingen-Unitas(zo) 4-2

De ziekenboeg bij de Molenvlieters loopt langzaam leeg en dat was zondag aan het spel te merken. Tot de 3-2 (doelpunten Mark Daalderop en Fitim Meha) waren de roodbroeken niet de minderen van titelkandidaat Vlissingen. Het had zelfs anders kunnen lopen als de Gorcumers niet twee penalty’s waren onthouden. Na de vierde treffer was het echter over en uit. Door dit verlies blijft de formatie van Roger Schouwenaar in zwaar weer verkeren.

FC Engelen-Raptim 0-3

Eindelijk weer eens winst voor de Gorcumse vierde klasser. Qua spelersmateriaal doet de ploeg van de sympathieke coach Murat Tatli niet onder voor hun opponenten in 4F. Het benutten van kansen is het grote dilemma dit seizoen. In Engelen werd maar ten dele afgerekend met dit probleem. Volgens de altijd positieve Tatli had het zomaar 2-7 kunnen worden. Toch was hij blij met de overwinning in het Brabantse land. Na rust opende Mohammed Gökdemir de score waarna topscoorder Ayan Uslu de marge binnen drie minuten verhoogde tot een onoverbrugbare 0-3. Een verdiende overwinning voor de Gorcumers.

Programma zaterdag: Kozakken Boys-TEC(beker); Inhaal programma: Nivo Sparta-Schelluinen; NOAD’32-Sleeuwijk;GJS-Stedoco; Vuren-Capelle;Woudrichem-NEO’25; HSSC’61-Herovina; Unitas(za)-Arkel; SVS’65-Papendrecht. Programma zondag: Raptim-Beesd (39 min. Restant gestaakte wedstrijd)