Tot vierde set geen vuiltje aan de lucht voor Foranto heren

14 december 2009 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - De heren van Foranto hebben in promotieklasse A gewonnen van Volley Zuid met 1-3. De overwinning was terecht, Foranto speelde een goede wedstrijd waarbij de Werkendammers op cruciale momenten in de set het verschil maakten.

Spelverdeler Aart de Koning speelde als vervanger van Jacco Bouman en deed dat uitstekend. In de eerste set kon hij uitblinker Marcel Kamminga bedienen die in de eerste en tweede set honderd procent van zijn aanvallen scoorde. De tegenstander kreeg geen grip op Kamminga die naar hartelust de ballen rechtstreeks of via het blok kon scoren. Ook Björn Wansink scoorde veel punten op de links buitenpositie waardoor Foranto kon uitlopen. Het team uit Rotterdam-Zuid bestond voornamelijk uit jonge spelers die bij tijd en wijle onstuimig speelden en hierdoor kostbare punten verloren. Foranto speelde geconcentreerd in de verdediging en kon met solide spel de eerste set winnen met 25-18.

In de tweede set bleef het team uit Werkendam ongewijzigd en speelde zoals in de eerste set: geconcentreerd, aanvallend en goed verdedigend. Volley Zuid had na de peptalk aan het einde van de eerste set hernieuwd elan gekregen en speelde beter dan in de eerste set. De tweede set ging lange tijd gelijk op, tot 16-16. Foranto zette aan en Volley Zuid ging plotseling veel fouten maken. Foranto scoorde via Michael Wansink, Arjen Kieboom en Huib-Jan de Visser een aantal punten achter elkaar en besliste hiermee de tweede set met 25-18.

In de belangrijke derde set leek Volley Zuid mentaal gebroken. Foranto liep snel uit en via gevarieerd aanvalsspel stond Foranto met 16-8 voor. Volley Zuid kwam nog wel terug tot 20-15, echter door rustig de set uit te spelen won Foranto met 25-20 en was verzekerd van de zege.

In de laatste set van de wedstrijd leek er voor de Werkendammers geen vuiltje meer aan de lucht. Echter bij een blok blesseerde Björn Wansink zijn duim en viel uit. Hierdoor was Foranto genoodzaakt de niet fitte Rens Kroeze in te brengen. Dit bleek een aderlating in de aanval waardoor Volley Zuid terug kwam in de set. Foranto zette een tandje bij en kon de opmars van Volley Zuid stoppen. Foranto kwam tweemaal op setpoint, maar faalde in de verdediging door de bal niet goed te passen. Volley Zuid won deze laatste set nipt met 29-27.

Aanstaande vrijdag speelt Foranto zijn laatste officiële wedstrijd van het jaar tegen het laag geklasseerde Fusion om 21.00 uur in sporthal De Crosser in Werkendam.