Topsportbezoek in Sleeuwijk

14 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLEEUWIJK - Topsporter Stephan Lokhoff (CP Voetbal*) brengt komende donderdag een Topsportbezoek brengen aan basisschool De Morgenster in Sleeuwijk. Stephan zal om 9.00 uur en 10.50 een topsportbezoek brengen aan de groepen acht. Hij wordt ontvangen door wethouder Begemann van de Gemeente Werkendam.

Tijdens het Topsportbezoek komen topsporters naar de scholen toe om kinderen te enthousiasmeren over al het moois dat sport te bieden heeft. Voor veel jongeren zijn bekende sporters en coaches een voorbeeld. Daardoor kunnen deze 'helden' de sportdeelname onder de jeugd stimuleren. Bovendien hebben ze invloed op het gedrag in en om het sportveld. Het BOS project, wat uitgevoerd wordt in de gemeente Werkendam, met als doel het stimuleren van jeugd te gaan sporten, sluit goed aan bij de Topsportbezoeken op basisscholen.

Stephan Lokhoff (26 jaar) heeft het voetbal met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn vader heeft namelijk ook betaald voetbal gespeeld. In 2000 werd Stephan opgenomen in de nationale selectie van het CP-voetbal en heeft inmiddels drie Olympische Spelen meegemaakt (Sydney, Athene, Beijing). Stephan heeft onlangs een studie Rechten afgerond en richt zich nu volledig op zijn voetbalcarrière.

advertentie
advertentie