'Groen werkt in Gorinchem'

14 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - GroenLinks Gorinchem heeft op woensdag 18 november de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 vastgesteld. GroenLinks gaat de verkiezingen in met een jonge en talentvolle lijst.

Als lijsttrekker is, net als in 2006, de huidige fractievoorzitter Rutger van Breemen (25) gekozen. Op nummer twee staat Rinske Post(27), die afgelopen jaren fractieassistent is geweest. Op 3 staat een nieuw gezicht voor GroenLinks: Ilhan Tekir (24). Hij is nog tot januari 2010 voorzitter van het gorinchemse jongerenplatform. Op plaats 4 staat Renate Hukema (30) en Peter van Mersbergen (54) completeert de top-5. In totaal staan er 12 kandidaten op de lijst van GroenLinks, met oud raadslid Arjen Rijsdijk als lijstduwer.

Het programma dat GroenLinks heeft vastgesteld heet: Groen werkt in Gorinchem. In het programma schetst GroenLinks hoe Gorinchem er volgens hen uit moet zien. Deze visie is opgedeeld in vijf wensen: Wij willen een groene, een sociale, een open, een democratische en een verantwoordelijke gemeente. Met deze vijf eigenschappen van de stad schetst GroenLinks een Gorinchem waarin mens en milieu centraal staan.

advertentie
advertentie