Echte bliek voor Henk Schouten

20 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Tijdens het Kerstdiner van de Gorcumse Open Tafel is de onderscheiding Echte Bliek uitgereikt aan een totaal verraste Henk Schouten. Het bestuur was van mening dat hij de bronzen penning zo zeer verdiende dat zij van de regel afweek om geen man of vrouw uit eigen gelederen te kiezen.

Henk Schouten, al jaren werkzaam in de bouwwereld, eerst als boekhouder, later als acquisiteur, maakt zich als vrijwilliger verdienstelijk op veel gebieden. Hij was als bestuurslid jarenlang actief in buurthuizen, bij het P.C. basisonderwijs en nog steeds in de Bouwsociëteit Rivierenland. Hij werd kerkraadslid en pastoraal medewerker van de Johanneskerk en als gids/ vrijwilliger en archivaris van Fort Vuren heeft hij intensief meegewerkt aan de totstandkoming van de DVD Verhalen over Fort Vuren.

Behalve de bronzen onderscheiding overhandigde voorzitter Annet Ardesch hem na haar speech de bijbehorende oorkonde en een fles wijn en ontving zijn vrouw het kerstboeket uit handen van penningmeester René Doeland.

advertentie
advertentie